Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Het kopen van een nieuw bed – in dit geval een boxspring – kan voor twijfels zorgen. Dat is ook niet zo gek, omdat je een groot deel van je leven door brengt op je nieuwe boxspring. Gemiddeld slapen we ongeveer 32 jaar van ons leven weg, dus een goed bed of een goede boxspring is erg belangrijk. Bij het kopen van een boxspring komt veel meer kijken dan alleen welk design je mooi vindt. Zo moet je ook rekening houden met de lichaamsondersteuning, de vocht- en temperatuurregulatie en wanneer je een partner hebt moet deze óók nog eens lekker op het bed kunnen slapen. Ben je er nog niet helemaal uit wat voor boxspring bij jou past? Lees dan onderstaande tekst goed door en gegarandeerd dat je na het lezen van dit artikel een perfecte keuze kan maken. Wil je meer weten over het onderhoud van een boxspring en andere tips? Lees dan onze veel gestelde vragen en tips over boxsprings pagina.

Het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed

Allereerst is het misschien fijn om duidelijk te hebben wat nu precies het verschil is tussen een bed en een boxspring. Een bed bestaat uit slechts een frame (van bijvoorbeeld staal of hout) en een lattenbodem en matras. Het matras zorgt hier voor het comfort. Een boxspring, eigenlijk boxspring-combinatie is een gestoffeerde bedbodem. Door de combinatie van verschillende achterwanden en voeteneinden kun je er een compleet bed van maken. Je kunt dus zelf je eigen bed samenstellen! Vaak wordt een boxspring geleverd met een pocketveer matras, maar tegenwoordig kun je met elk type matras een combinatie maken. Een boxspring is dus veel persoonlijker en kun je helemaal vormen naar je eigen wensen.

Welk matras past bij mij?

Sommige boxsprings hebben al een ingebouwd gestoffeerd matras, op andere boxsprings moet je nog een los matras leggen. Op de boxspring met een gestoffeerd matras leg je nog een topper, waar we je straks meer over vertellen. Een matras is bepalend voor je nachtrust. Heb je geen goed matras, dan slaap je niet lekker en kun je last krijgen van je rug. Maar welk matras past nu bij jou? We maken onderscheid tussen harde en zachte matrassen. Wanneer je heel licht bent, kun je beter een soepel en zacht matras nemen. Wanneer je wat zwaarder bent kun je beter een harder matras nemen, omdat deze dan beter ondersteund. Weeg je veel meer dan 100kg? Dan kun je beter een volschuimmatras kiezen.

Wat is een topper?

Een topper is een dun matras dat je bovenop je boxspring of bovenop je matras legt.

Een goede boxspring kopen die je rugklachten vermindert

Veel mensen hebben last van fysieke klachten, zoals rugpijn, wanneer ze ‘s ochtends wakker worden. Deze pijn zorgt ervoor dat je nachrust ook een stuk minder wordt. Een goed matras en een goede boxspring vermindert deze klachten aanzienlijk. Een boxspring heeft meerdere comfortlagen, waardoor je lichaam optimaal ondersteund wordt tijdens het slapen. Er zijn verschillende soorten materialen matrassen en toppers die elk hun eigen voordeel hebben. Zo volgt een matras van traagschuim je lichaams contouren en is een matras van koudschuim weer ideaal voor wat zwaardere mensen. Wil je meer weten over welke materialen HomingXL aanbiedt en welke het beste bij jou past? Navigeer dan naar onze veel gestelde vragen over boxsprings pagina.

Boxspring kopen

Nu je genoeg informatie hebt gelezen over soorten boxsprings en matrassen, kun je makkelijker kiezen wat voor boxspring of matras bij jou past. Neem snel een kijkje op onze boxspring pagina! Zo heeft HomingXL een mooi assortiment 2-persoons boxsprings met matras en 2-persoons boxsprings zonder matras, met hoofdbord. Ook voor 1-persoons boxsprings met matras en 1-persoons boxsprings zonder matras kun je uiteraard terecht bij HomingXL. Alvast veel plezier met je nieuwe boxspring!