Waar je bij een woning vaak ziet dat er wel veel aandacht is besteed aan het uitkiezen van een bijzondere voordeur, wordt binnenshuis doorgaans nog de traditionele witte boarddeur aangetroffen. Erg zonde eigenlijk, want een mooie binnendeur kan je woonruimte karakter en sfeer geven. Gelukkig zien we de laatste jaren dat steeds meer mensen meer aandacht schenken aan binnendeuren. Binnendeuren kunnen je interieur net wat meer sfeer geven. Zo geeft een glazen deur een prachtige doorkijk naar de hal of woonkamer. Ook voor deuren met een mooie industriële look zit je bij HomingXl helemaal goed. Bij HomingXL hebben we een ruim assortiment aan deuren van merken zoals Austria en Svedex. Neem dus snel een kijkje in ons ruime assortiment!

 

Lijndeuren

Eén van de grootste trends op het gebied van binnendeuren is de toepassing van lijndeuren. Dit zijn, zoals de naam als zegt, deuren waarin een belijning is aangebracht. Dit kan uiteenlopen van een subtiele lijn tot een zeer diepe groef en van een enkele tot een dubbele of zelfs driedubbele lijn. Ook worden er veel figuren toegepast in de deuren.

Met deze lijndeuren geef je jouw interieur extra sfeer of kun je de deuren juist aan laten sluiten bij de stijl in de rest van je woonruimte. Je kunt er zelfs voor kiezen om de belijning terug te laten komen in andere elementen van je interieur, zoals in een wandkast of bijvoorbeeld de keukenkastjes. De lijndeuren zijn bij HomingXL beschikbaar in twee varianten, namelijk afgelakt en gegrond.

Verdekte schanieren voor deuren

Onze deuren kennen naast hun mooie design en sfeerbepalende karakter nog enkele andere voordelen. Wat bij veel standaarddeuren bijvoorbeeld een doorn in het oog is, zijn de scharnieren die aan de zijkant van de deur zijn te vinden. Vaak is hier niet over nagedacht en zijn ze puur geplaatst voor de functie die ze hebben. Bij een binnendeur kan tegenwoordig gebruik worden gemaakt van verdekte scharnieren. Hierdoor gaan ze als het ware op in het design van de deur en zijn ze veel minder prominent aanwezig.

Een andere slimme oplossing bij veel van onze deuren is de magneetsluiting. Daarmee sluit de deur altijd perfect af, maar hoeft de schoot niet in de slotkom te vallen zoals bij een traditioneel slot. Gemakkelijk en een echte nieuwe trend op het gebied van de afwerking van de binnendeuren.

Makkelijk deuren plaatsen

Je kunt een opdek deur gemakkelijk zelf plaatsen. Het grote voordeel is dat je de deuren nagenoeg kant-en-klaar krijgt aangeleverd. De deuren zijn doorgaans namelijk al voorbewerkt en het enige dat je nog hoeft te doen is ze even af te lakken. Ook zijn er tegenwoordig deuren die zelfs volledig afgelakt kunnen worden geleverd. Die kunnen dus bij aankomst direct in je woning worden geplaatst. De plaatsing van deze deuren gaat daarnaast erg gemakkelijk, waardoor dit door iedere doe-het-zelver gedaan kan worden.

Een milieubewuste deur

Naast het fraaie uiterlijk en het plaatsingsgemak maak je met binnendeuren van HomingXL ook nog eens een hele milieubewuste keuze. De deuren zijn voor het overgrote deel voorzien van het FSC-certificaat wat inhoudt dat er een verantwoorde keuze is gemaakt bij het toepassen van de houtsoort voor de deuren. Daarnaast kennen de deuren een duurzame afwerking waarbij het milieu ook weer voorop staat. Een deur van HomingXL is dus in alle opzichten een goede keuze.