Een boxspring kopen doe je in een paar stappen. Weet jij niet waar je moet beginnen? Lees onze tips om een boxspring te kopen en je weet zeker dat je straks op de juiste boxspring slaapt.

Stap 1: Wat voor bed heb je nodig?

De zoektocht begint bij het in kaart brengen van je wensen. Wat voor boxspring wil je, welke maat, welke accessoires en extra’s zou je erbij willen hebben. Wat vind je mooi, ook niet onbelangrijk. Bij hominigxl heb je de keuze uit veel verschillende soorten bedden en afmetingen.

Stap 2: Wat is je budget?

Bijna gelijk met je wensen bepalen, is uiteraard het bepalen van je budget erg belangrijk. Wat kan en wil je er aan uit geven, dat bepaal je helemaal zelf.

Het verschil in prijs tussen boxsprings zit vaak in het merk (voor bekende merken betaal je een stuk meer), in afwerking (keuze uit meer kleuren, accessoires), aanpasbaarheid (matrassen op maat) en duurzaamheid (duurdere matrassen gaan over het algemeen langer mee dan de echte budget matrassen). Daarnaast zijn alle extraatjes van invloed op de prijs. Wil je een elektrisch verstelbare boxspring? Wil je een luxe topper? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

Stap 3: Waar wil je je boxspring kopen?

Dit is misschien wel de moeilijkste stap. Iedereen prijst zijn/haar winkel aan als de beste natuurlijk. Volg je gevoel, bij welke winkel word je prettig geholpen en kundig geadviseerd? Heb je al een positieve ervaring met een winkel, ga daar dan weer kijken. Let niet alleen op de prijs maar kijk ook goed naar de leveringsvoorwaarden en het service level. Kan je het bed in het echt zien, mag je even proef liggen? In onze showroom kun je alle modellen zien en we bezorgen tot in de slaapkamer. Onze bedden specialist Hans heeft al 15 jaar ervaring, hij weet waar hij over praat.

Waarom ook alweer een boxspring?

Hoge instap (+/- 60 cm)

Comfort is hoger

Comfort aanpassen aan eigen wensen (topper)

Matrassen gaan langer mee door topper. Topper vangt namelijk veel vocht op.

Kleur, model, hoofdbord op eigen smaak af te stemmen

Veel opties: Elektrisch (verstelbaar)/ vlak/ massief/ verend