Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om je trap te renoveren. Je kunt dit realiseren met vinyl, houten treden of met laminaat treden. Maar dé trend van dit moment is natuurlijk de betonlook. Traprenovatie kun je gemakkelijk zelf doen en houdt niet op bij het verfraaien van de treden en de stootborden. Je kunt je trap volledig stijlen en op laten gaan in de sfeer van de rest van je woning. Of sterker nog: je kunt je trap een bepalende rol laten spelen in de uitstraling van je woning. Je kunt dit bereiken door het toevoegen van verschillende elementen, waarvan we hieronder een overzicht bieden.

Verlichting

Een gerenoveerde trap geeft al een hele frisse en nieuwe uitstraling aan je woonruimte, maar dit kun je nog eens extra kracht bij zetten met verlichting. Bij een trap gebeurt dit eigenlijk altijd met LED-lampen. Zo kun je bijvoorbeeld LED-verlichting plaatsen onder de treden of bij de trapleuning. Je creëert dan een unieke sfeer en bent daarnaast tevens energiebewust bezig. Vaak zorgen de LED-lampjes voor voldoende verlichting en hoef je ’s avonds geen andere verlichting in de buurt van je trap aan te leggen. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden tot automatische trapverlichting, wat inhoudt dat de verlichting pas aan gaat wanneer je de trap betreedt. Dit wordt ook wel dynamische verlichting genoemd.

Trapleuning

Bij het renoveren van een trap is de leuning nog wel eens een element dat wordt vergeten. En dat is jammer, want een lelijke, oude trapleuning die niet strookt met de stijl van je trap kan afbreuk doen aan je interieur. Neem bij een traprenovatie dus ook altijd de trapleuning hierin mee. Bij onze HomingXL - traprenovatie hebben we verschillende fraaie oplossingen die perfect aansluiten bij de stijl van de traptreden en stootborden die wij kunnen leveren.

Stootborden in een andere kleur

In je woonruimte heb je vaak de vrijheid om te spelen met kleuren. Je hebt ook de mogelijkheid om dit met je trap te doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de stootborden in een andere kleur te plaatsen. Zo creëer je een unieke trap en kun je eindeloos combineren met kleuren. Het biedt je de mogelijkheid om een persoonlijke tint aan je trap te geven.

Trapdecoratie

Naast het stijlen van de trap zelf kun je natuurlijk ook de trapopgang decoreren, bijvoorbeeld met foto’s en schilderijen. Denk hierbij aan foto’s van de familie of kleurrijke schilderijtjes die goed passen bij de stijl van de trap. Ook kun je foto’s en schilderijen goed combineren met verlichting, om de betreffende beeltenissen goed tot hun recht te laten komen. Dit werkt ook goed als het donker is.