Zoektocht naar de juiste traprenovatie

Er zijn vele soorten traprenovatie, maar welke is nu het meest geschikt voor jou? Stel van tevoren goed vast welke stijl en welk materiaal het beste bij jou past, maar bedenk ook goed of je de traprenovatie zelf wil uitvoeren of juist wilt laten doen. Het is uiteraard belangrijk om materiaal te kiezen waar je nog jarenlang plezier van hebt. Daarnaast is de stijl van jouw interieur natuurlijk van belang. Het materiaal dat je voor je traprenovatie gebruikt moet goed passen bij de stijl van bijvoorbeeld je vloer en deuren. In ons assortiment vind je 5 soorten materialen traprenovatie: Hout (eiken), laminaat, PVC, PVC SPC en vinyl. Wat past het beste bij jou? Lees snel verder om daar achter te komen.

Houten traprenovatie

Een houten traprenovatie is voor velen een goede optie. De treden zijn voorzien van een eiken toplaag die zorgt voor een sterke, stabiele ondergrond voor op de trap. Houten overzettreden zijn gemakkelijk op de treden van de oude trap te bevestigen en met een trapspin kun je iedere trede exact op maat maken. Na het uitmeten en zagen kun je de treden gemakkelijk plaatsen. Deze overzettreden zorgen voor een prachtige warme en karakteristieke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen ‘Natuur’ (egale overzettreden zonder noesten) en ‘Rustiek’ (robuuste overzettreden met noesten). Een houten traprenovatie vraagt eens per 2 jaar onderhoud met houtolie of lak, hierdoor wordt de duurzaamheid verlengt.

Voor- en nadelen:
+ Stijlvol en warme uitstraling
+ Zeer lange levensduur en beschadigingen zijn op te schuren
+ Complete bekleding voor open trap mogelijk
+ Geïntegreerde antislip strip mogelijk
- Heeft eens per 2 jaar onderhoud nodig
- Relatief duurder dan andere materialen

- Lees hier meer over de kosten van houten traprenovatie
- Lees hier hoe je zelf een houten trap renoveert

Zoektocht naar de juiste traprenovatie

Laminaat traprenovatie

Laminaat is bij ons het meest populair en wordt veel toegepast bij het renoveren. De laminaat overzettreden liggen al bij vele mensen thuis op de traptreden. Het kunststof materiaal is gemakkelijk zelf te monteren en is verkrijgbaar in vele soorten stijlen en kleuren. Erg populair zijn de laminaat beton- en houtlooks. De overzettreden hebben bijpassende stootborden, maar de stootborden zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kun je je trap helemaal naar eigen smaak samenstellen. Daarnaast is laminaat een relatief goedkope optie in vergelijking met andere materialen.

+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
+ Ruim assortiment
+ Slijtvast en onderhoudsvrij
+ Stootborden en afwerklijsten in dezelfde stijl verkrijgbaar
- Treden zijn gladder en gehorige in vergelijking met andere materialen

- Lees hier meer over de kosten van laminaat traprenovatie
- Lees hier hoe je zelf een laminaat trap renoveert

PVC traprenovatie

Met een PVC traprenovatie geef je je trap een compleet frisse look. In vergelijking met laminaat heeft PVC een stugger oppervlak. Die voelbare structuur wordt door veel mensen als prettig ervaren, aangezien het dient als antislip werking. Daarom zijn PVC overzettreden een goede optie voor gezinnen met kleine kinderen of wanneer je slecht ter been bent. PVC is verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen, waaronder realistische hout en beton stijlen.

+ Geluiddempend materiaal
+ Stroef oppervlakte met antislip werking
+ Slijtvast en onderhoudsvrij
+ Ruim assortiment
+ Verhelpt een krakende trap
- Geen optie voor open trap
- Geen bijpassende trapwangen

- Lees hier meer over de kosten van PVC traprenovatie
- Lees hier hoe je zelf een PVC trap renoveert

Zoektocht naar de juiste traprenovatie

PVC SPC traprenovatie

SPC staat voor Stone Pressed Composite en bestaat uit samengesteld lavagesteente. Deze overzettreden zijn een stuk dunner dan de PVC overzettreden, maar betekend zeker niet dat ze minder stevig zijn. In tegendeel zelfs. De PVC SPC overzettreden zijn super sterk, ook zijn ze 100% waterdicht. De trede is opgebouwd uit de volgende lagen: SPC onderlaag, PVC decor laag, slijtlaag en boven op een UV-coating. De PVC SPC overzettreden zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren/stijlen.

+ Nagenoeg onzichtbare antislip strip
+ 100% waterdicht
+ Zeer sterk, slijtvast, krasvrij en onderhoudsvrij
- Geen optie voor open trap
- Geen optie voor afwerklijsten

- Lees hier meer over de kosten van PVC SPC traprenovatie
- Lees hier hoe je zelf een PVC SPC trap renoveert

Vinyl traprenovatie

Traprenovatie met vinyl is ook erg gewild. Het materiaal is relatief goedkoop en gemakkelijk zelf te plaatsen. Vinyl is onderhoudsarm en het is erg gemakkelijk schoon te maken. Tegelijkertijd is het materiaal erg solide en krasvast. Daarnaast biedt vinyl direct een totaaloplossing voor de renovatie van je trap. Vinyl is verkrijgbaar in Eiken Wit en Betonlook en igemakkelijk te combineren met de rest van het interieur.

+ Stroef oppervlakte met antislip werking
+ Slijtvast en onderhoudsvrij
+ Dempende werking
- Geen optie voor open trap en afwerklijsten
- Smal assortiment

- Lees hier meer over de kosten van vinyl traprenovatie
- Lees hier hoe je zelf een vinyl trap renoveert

Bekijk ook eens onze traprenovatie sets. Onze traprenovatie sets bieden de perfecte oplossing voor een eenvoudige en kosteneffectieve manier om je trap te renoveren. In onze alles-in-één pakketten vind je alles wat je nodig hebt voor je traprenovatie. Dit scheelt je veel tijd en profiteer je dus volop van bestelgemak!