4 sfeervolle schaduwplekken in je tuin

De zon schijnt, de zomer is begonnen, maar zo nu en dan de schaduw opzoeken is niet alleen lekker maar ook verstandig. Zorg voor voldoende schaduwplek in je tuin zodat je af en toe verkoeling kunt zoeken en je huid rust kunt geven van de UV- stralen. Nu kun je natuurlijk gewoon een parasol opzetten, maar heb je wel eens gedacht aan andere schaduwrijke oplossingen?

Het Deense merk Plus (exclusief bij HomingXL) heeft de stoere Cubic serie. Een modulair systeem waarmee jij je eigen schutting, overkapping of zelfs buitenkeuken kunt samenstellen. Deze Cubic serie is speciaal zo ontworpen dat jij met je creativiteit helemaal los kunt gaan! Dit modulaire systeem kenmerkt zich door zijn stoere koppelstukken van gegalvaniseerd staal. De Cubic is niet alleen makkelijk te verwerken maar het is ook nog eens super duurzaam, omdat alle Larikshout van Plus onder hoge druk geïmpregneerd is. Omdat de Lariks in de kou is gegroeid, is het veel harder dan Europees naaldhout zoals Vuren. Het is hierom en door de nabehandeling bijna vergelijkbaar met de duurzaamheid van hardhout zoals Bankirai.

Combineer met windbreakers van Plus, schaduwdoeken van Elephant of luchtige stoffen en bedek je eigen Scandinavische schaduwplekje!

1. Een schaduwdoek

Een schaduwdoek is een snelle en budgetvriendelijke oplossing om snel een schaduwrijke plek te creëren. Deze doek heeft de vorm van een driehoek en is gemaakt van polyester. Om het schaduwdoek te bevestigen, zorg je voor één hoog punt (bijvoorbeeld een langere schuttingpaal) en span het schaduwdoek naar twee lagere punten. Op deze manier creëer je met een schaduwdoek een coole plek in je tuin.

Schaduwdoek

2. Overkapping met windbreaker

Een windbreaker of ook wel windscherm kun je ook gebruiken als schaduwdoek of zonnescherm. Doordat je voor de overkapping met een windbreaker dezelfde palen gebruikt als voor het vastzetten van je houten schuttingen, kun je helemaal naar je eigen zin je schaduwrijke plek maken. Je kunt met windbreakers ook een vrijstaand prieel maken. De verschillende maten windbreakers zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Als overkapping zal de windbreaker zon tegenhouden en als afscheiding de wind.

Windbreaker

3. Overkapping met doeken

Maak met de accessoires van de Cubic serie een vuren overkapping met doeken met meerdere vuren tuinpalen uit de Cubic serie. Deze zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Hier drapeer je lekker ruim een stof naar keuze over, bijvoorbeeld katoen of linnen. Als je iets meer geduld hebt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om tegen de overkapping een klimop of druif te laten groeien.

Schaduwdoek

4. Loungebank/bed met windbreakers

Dit buiten-hemelbed is precies zo’n voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met het Cubic systeem van Plus. Hierop kun je heerlijk lezen of loungen. Een beetje uit de wind met behulp van windbreakers en een beetje in de schaduw.

Loungebank met windbreakers

Verdere tips

- Laat je inspireren, je hoeft het wiel niet uit te vinden. De onderdelen van het Cubic systeem zijn allemaal redelijk makkelijk aan te passen naar de juiste maat en opstelling die bij jouw tuin past.

- Meten is weten! Maak een goede tekening en inventariseer wat je nodig hebt, hoeveel palen, hoeveel koppelstukken etc. Houdt rekening met de afmetingen van de windbreakers, deze zijn er in drie vaste maten.

Wij wensen je veel plezier met het creëren van jouw schaduwplek.

Stuur je een foto als je klaar bent?