Met het mooie weer kunnen we weer lekker buiten in de tuin zitten. Ben je gehecht aan jouw privacy en wil je rustig in de tuin zitten zonder dat je last hebt van glurende buren? Bekijk dan hieronder onze tips voor meer privacy in jouw tuin.

Schuttingen plaatsen

In de meeste gevallen is het plaatsen van schuttingen dé oplossing om meer privacy te creëren in jouw tuin. Met schuttingen scherm je je af van de tuin van de buren. Er zijn talloze schuttingen verkrijgbaar bij HomingXL, voor ieder wat wils.

Soorten schuttingen

Bij HomingXL kun je kiezen uit diverse soorten schuttingen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we onze populaire schuttingen hieronder op een rij gezet. Je hebt keuze uit verschillende soorten schuttinghoogte. Creëer meer privacy in jouw tuin door te kiezen voor extra hoge schuttingen van 200 cm hoog.


C-Wood Schutting composiet Bari antraciet met blank aluminium frame (180 x 180 cm) incl. T- beslag

Composiet schutting

Composiet wordt ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd. Het grootste voordeel van een composiet schutting is dat je de schutting naast schoonmaken niet elk jaar opnieuw in de olie of lak dient te zetten. Belangrijkste kenmerk is dus dan ook gemak. De composiet schuttingen zijn leverbaar in diverse kleuren en afmetingen, bekijk hier al onze composiet schuttingen.Houten schuttingen

Door gebruik te maken van een houten schutting, geef je jouw tuin ook een natuurlijke uitstraling. Bij de keuze voor een houten schutting kun je kiezen uit hardhout en zachthout (naaldhout).

Houten schutting bij HomingXL Houten schutting bij Homing XL
Hardhouten schutting

Hardhouten schutting

Een hardhouten schutting is vaak duurzamer, heeft een langere levensduur en is duurder dan zachthout. Meer over hardhout en zachthout kan je op onze informatie pagina lezen.


Zachthouten schutting

Zachthouten schutting

De duurzaamheid van een zachthouten schutting is wel lager dan bij een hardhouten schutting. Wij adviseren daarom om alle zachthouten schuttingen twee keer per jaar te behandelen met verf of beits, dit voor een langere levensduur.Aluminium schutting

Aluminium schutting

Met de aluminium schutting hebben zelfbouw schermen en bestaan uit aluminium lamellen. Je kunt de schermen helemaal zelf samenstellen door aluminium en composiet lamellen te combineren.


Natuurschermen

Natuurschermen

Bij ons vind je natuurschermen van verschillende materialen zoals wilgen, riet, bamboe en heide. Je kan kiezen voor natuurschermen op rol, maar ook een kant en klare natuurschutting. De levensduur van de natuurschermen zijn gemiddeld 5-8 jaar.Ga voor de natuurlijke sfeer in je tuin

Trellis / Draadschermen

Een trellis scherm is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals rechte en toog trellis schermen. Het trellis tuinscherm wordt ook vaak toegepast in de tuin als onderbreking in de schutting. Laat het trellis tuinscherm begroeien met klimplanten voor meer privacy in je tuin.

Bouw een veranda paleis

Het kan ook zijn dat je je wilt afschermen tegen inkijk van hogere woningen of verdiepingen met ramen die op jouw tuin uitkijken. Een veranda is de oplossing hiervoor. Bekijk al onze veranda’s.

Tip: Creëer een natuurlijke sfeer in je tuin door de veranda te laten begroeien met klimplanten zoals rozen voor een mooi bloemenrijk!