Met ons zelfbouw schutting systeem kun je een dichte schuttingwand maken van rabatdelen. De enkel- en dubbelzijdig rabatdelen kunnen volledig op maat worden gemaakt. Met deze ‘mes en groef’ planken schuif je de schutting heel simpel in elkaar. Daarom noemen we het ook wel ‘stapel’ hout.  Binnen dit zelfbouw systeem kun je kiezen voor hardhout schuttingplanken (levensduur  20-25 jaar) of voor geïmpregneerde naaldhout planken. Het naaldhout assortiment bestaat uit onder hoge druk geïmpregneerde vuren en grenen houten rabatdelen (levensduur van 10-15 jaar).

Waarom kiezen voor zelfbouw schutting?

Met de tussen-, hoek- en eindpalen maak je in een mum van tijd een gesloten tuinwand die aan beide kanten hetzelfde is. De schutting kan volledig dicht zijn, zonder doorkijk. Dit oogt robuust en strak en levert totale privacy op. Daarnaast is een zelfbouw schutting eenvoudig op maat te maken, centimeter werk is geen enkel probleem.

Tenslotte is het mogelijk om variatie aan te brengen in een zelfbouw schutting. Niet alleen in de hoogte en de breedte maar ook wat betreft accessoires (zie foto). Al met al zijn de opties eindeloos en zeer flexibel met losse schuttingdelen.

Hoe monteer je een zelfbouw schutting?

Nadat je alles goed hebt opgemeten, zet je de schutting die je wilt hebben in grote lijnen op papier. Voor de uiteinden kies je eind- of hoekpalen. De rabatdelen zaag je op de gewenste maat en schuif je tussen de schuttingpalen. Let er wel op dat je rekening houdt met de werkende maat. Puur de (netto)plank die zichtbaar blijft, zonder ‘mes en groef’.

Tip: Wanneer je de gewenste hoogte van de schutting deelt door de nettomaat van de plank, weet je exact hoeveel planken je nodig hebt.

Alle rabatdelen en schuttingpalen bestel hier: homingxl.nl/schuttingen/hout/