Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

CoBAM

CoBAM richt zich volledig op het vervaardigen van Bamboe producten. CoBAM is erg begaan met het milieu, in het bijzonder de regenwouden. Als ecologisch alternatief voor het traditionele hardhout, promoten zij dan ook Bamboe. De producten van CoBAM zijn allen van 100% MOSO Bamboe gemaakt. De gebruikte Bamboe is ouder dan 4 jaar en wordt gebruikt voor de productie van onder andere planken en (vlonder)vloeren. De door CoBAM gebruikte Bamboe is daarnaast biologisch geteeld en FSC gecertificeerd.

CoBAM Bamboe wordt door middel van een hoge druk stoomproces gemaakt. Hierbij wordt de Bamboe gelamineerd, waardoor het product zeer goed bestand is tegen kromtrekken. CoBAM heeft een innovatieve en gepatenteerde technologie, welke het mogelijk maakt om flexibele afmetingen te maken in de breedte, dikte en lengte. Hierdoor is het mogelijk om het CoBAM Bamboe voor meerdere toepassingen te gebruiken. Te denken valt hierbij aan: vlonderplanken, gevelbekleding, patio’s, tuinhuisjes, tuinmeubelen, hekken, terrassen en nog veel meer. Het CoBAM Bamboe heeft een levensduur van 25 jaar en heeft een anti-schimmel bescherming welke aan de internationale standaard SGS voldoet.

CoBAM Bamboe heeft een natuurlijke bruin/gouden kleur, zonder bewerking. Bamboe is net als houtsoorten, gevoelig voor blootstelling aan weersomstandigheden. Weer en wind zullen de kleur van CoBAM Bamboe doen verkleuren van bruin/goud naar een meer bruin/grijze kleur. De glans zal van het product verdwijnen. Dit kan je wel voorkomen door de CoBAM Bamboe te behandelen met olie of lak. Het CoBAM Bamboe is verder prima geschikt om te zagen, schroeven en zelfs te verven. Hieronder vind je een aantal van onze CoBAM Bamboe producten. Daarnaast hebben we nog andere CoBAM vlonderplanken, CoBAM palen en CoBAM rabatdelen.