Dé online specialist met de laagste prijsgarantie
 
Helaas

Het gewenste artikel is helaas niet meer beschikbaar.

Tuindeur lariks douglas recht rvs (100 x 200 cm) fijn bezaagd schermdikte 4,8 cm

95,- 80,- Per stuk
Niet beschikbaar
Laagste prijsgarantie Gratis bezorgd v/a 1200,- 8.2/10
Afhalen vanaf 250,- is gratis, indicatie bezorgkosten: 89,-

Productbeschrijving

De rechte Elephant Douglashout Tuindeur is fijn bezaagd, bevat RVS schroeven en heeft een formaat van 4,8 x 100 x 200 cm. Lees meer
De Douglas Larikshout Schuttingdeur bevat 9 horizontale planken en is verstevigt met 2 horizontale liggers en 1 diagonale ligger van Douglashout.
Elephant Douglashout is FSC gekeurd en valt in duurzaamheidklasse 3. Dit betekent dat het een goede duurzame houtsoort is die 10-15 jaar mee kan gaan.

De verhoogde duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan het hoog percentage kernhout wat gevormd wordt. Kernhout heeft in tegenstelling tot spinthout gunstige duurzame eigenschappen. Het kernhout bevat hars en verhardt zich naar verloop van tijd. Een schimmel die uiteindelijk tot rotting van het hout kan leiden heeft door deze eigenschappen minder vat op het hout waardoor het langer meegaat. Dit verder uitharden kan soms tot wat kleine scheurtjes in het hout leiden, maar is geen enkel probleem. Door temperatuur wisselingen en het uitharden kan Douglas hout na verwerking nog wat hars blijven lekken. Dit is een natuurlijk proces en zal na verloop van tijd stoppen.

Het kernhout van Douglas heeft meestal een licht geelrood (oranje) kleur die onder invloed van licht en lucht op den duur verkleurt tot oranjebruin, waardoor Douglas hout een warme uitstraling geeft. Het spinthout steekt wit af tegen het kernhout.

Alle houtsoorten verkleuren na een bepaald tijd, Lariks Douglas is een houtsoort die gemiddeld sneller verkleurd t.o.v. andere houtsoorten.

Eigenschappen

Artikelnummer #10057
Merk Elephant
Type Planken tuindeuren
Serie Timber
Kleur Bruin
Lees meer

Verwante producten