Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

In 4 stappen je vlonder plaatsen

vlonder instructieStap 1: Egaliseer de grond waar het terras moet komen (Afb. a1). Het beste is om 10 cm van de grond te verwijderen en hier ophoogzand op te plaatsen in combinatie met een stabilisatie middel waarop de onder-regels zullen worden geplaatst. Een andere methode om de onder-regels mooi stevig te plaatsen is om stenen tegels onder de onder-regels te plaatsen. Doe dit om de 40 cm. Klop de tegels stevig in de grond zodat deze niet inklinken.

Stap 2: Plaats vervolgens om de 35 a 40 cm hart-hart een onder-regel (Afb. a2). Zorg ervoor dat de onder-regels zo geplaatst worden dat het terras 1 cm per strekkende meter afloopt in de lenterichting van het terras.

Stap 3: Plaats worteldoek over de onder-regels om onkruid door de vlonderplanken te voorkomen.

Stap 4: Als u de vlonderplanken gaat neerleggen gebruikt u een winkelhaak zodat de vlonderplanken haaks op de onder-regels liggen.  Gebruik twee schroeven per bevestigingspunt om schotelen te voorkomen. Het is nodig hardhouten vlonderplanken voor te boren met 3 mm. U kunt daarbij de schroef verzinken in de plank voor een fraaier aanzicht. Gebruik een latje of duimstok van een halve centimeter dik om de tussenmaat te behouden tussen de vlonderplanken.

• Bij gebruik van piketpalen: Maak gebruik van een uitzettouw, dat U nauwkeurig spant waar de onder-regel moet komen. Vervolgens plaatst U iedere 50cm langs het uitzettouw een piketpaal van 50x50mm op de gewenste hoogte. Let op dat de paal minimaal 1/3e in de grond gaat met een minimum van 50cm. Daarna monteert u de onder-regel aan de piketpalen met slotbouten M8 (voorboren met 9mm). Dit herhaalt u voor iedere onder-regel op een tussenafstand van maximaal 40cm van de vorige onder-regel (Afb. B1 & B2). Zorg dat het terras in de lengterichting van de terrasdelen iets afloopt onder een lichte hellingshoek van circa 1cm per strekkende meter zodat het regenwater van het terras afvloeit.

Reclamatie: Uitsluitend en onvoorwaardelijk alleen op productiefouten van het materiaal. Op reeds gebruikt, bewerkt en/of verwerkt materiaal waarop productiefouten waarneembaar zijn, kan niet gereclameerd worden. Reclamatie is nooit van toepassing op oneigenlijk gebruik of foutief toepassen van het materiaal. Lichte veranderingen van kleur als gevolg van UV-straling en andere weersinvloeden c.q. vuilaanslag is mogelijk. 10 jaar garantie op normaal gebruik, mits correcte uitvoering van de montage instructie zoals die hierboven is omschreven. Zet- en drukfouten voorbehouden.