Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Onderhoud aan een hardhout schutting

Hardhouten schuttingen zijn goed te onderhouden met onze Elephant hardhout olie. Door de behandeling van deze olie, zal er een oliefilm op het hout komen. Dit zorgt voor een verhoogde duurzaamheid en kleurbehoud. Als deze film is afgesleten, zal het hout vergrijzen. Dit betekent niet dat dan ook gelijk het effect van de olie is uitgewerkt, deze zit namelijk ook in het hout getrokken waardoor de verhoogde duurzaamheid is ontstaan. Als je de olie gaat aanbrengen, kan je volstaan met het goed reinigen van het oppervlak, schuren is hierdoor niet nodig. Als het oppervlak volledig droog is, kan je de olie aanbrengen. Wij adviseren twee maal per jaar de hardhout olie aan te brengen voor een blijvend kleurbehoud. Per liter kan je een oppervlak van 12 tot 15 m2 onderhouden. Als je tijdens het aanbrengen van de olie merkt dat er veel olie in het hout wordt gezogen, dan adviseren wij de olie nogmaals aan te brengen zodat het hout goed gevuld wordt met de olie voor een maximaal effect.


Onderhoud aan een zachthout schutting

Voor het onderhoud van Vuren / Grenen (zachthout) schuttingen, adviseren wij verf of beits te gebruiken. Je hebt geen grondlaag nodig om te kunnen beitsen. Beits is een goede bescherming tegen weer en wind en zal jouw houten onderdelen duurzamer maken. Bij het gebruik van transparante beits blijft de houtstructuur goed zichtbaar. Als eerste dien je het hout te ontvetten / reinigen en laat het vervolgens goed drogen. Als je de eerste keer gaat impregneren, dan adviseren wij de beits te verdunnen met terpentine, zodat de beits wat dunner is en makkelijker in het hout trekt. Daarna kan je een laag beits in onverdunde vorm aanbrengen. Let er op dat olie en beits beschikbaar zijn in verschillende pigmenten. Kies daarom het pigment wat het beste bij jouw schutting past.

Tip: Door de beits / olie meerdere malen aan te brengen zal (afhankelijk van het pigment) het oppervlak donkerder van kleur worden.