Dé online specialist met de laagste prijsgarantie
Planken Vianen + +

Planken

8.3
★★★★★
☆☆☆☆☆

Tuinplanken

Bij HomingXL vind je een uitgebreid assortiment aan planken die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Planken voor een schutting zijn anders dan planken voor een vlonder. En dat is logisch, want de vlonder plank moet gewicht kunnen dragen en de schutting plank moet juist licht zijn. Ook het materiaal van de tuinplanken is belangrijk wanneer je kijkt naar de toepasbaarheid.

Materiaal van onze tuinplanken

Het materiaal van onze planken is in drie categorieën op te delen, namelijk:

  • Hardhout planken
  • Zachthout planken
  • Composiet planken

 

Hardhout tuinplanken

Hardhout tuinplanken zijn sterk en duurzaam doordat zij een hoge dichtheid hebben, maar vergen wel wat onderhoud. Door het Nederlandse klimaat zullen de planken snel verkleuren. Wanneer de hardhout planken goed onderhouden worden met bijvoorbeeld Elephant hardhoutolie zullen zij minder vatbaar zijn voor weersinvloeden. Hardhouten tuinplanken worden vaak gebruikt voor vlonders en schuttingen.

Zachthout tuinplanken

Zachthout tuinplanken zijn een goedkopere maar vaak minder duurzame oplossing in vergelijking tot hardhout tuinplanken. Ook vergt zachthout behoorlijk wat onderhoud, denk aan: regelmatig beitsen, impregneren of schilderen. Elk voordeel (de prijs) heeft zijn nadeel (onderhoud) zullen we maar zeggen. Zachthout planken worden vaak gebruik voor onder andere gevelbekleding (rabat) en schuttingen, maar ook voor (tuin)meubels. Steigerhouten planken zijn bijvoorbeeld een zachthout die veel gebruikt wordt voor het maken van meubels voor zowel in huis als in de tuin.

Composiet tuinplanken

Composiet tuinplanken zijn door hun unieke samenstelling een veel toegepast materiaal in de tuin. Composiet is een samenstelling van hout en kunststof en het materiaal vergt, behalve schoonmaken, geen onderhoud. Daarnaast zijn composiet tuinplanken ook nog eens extreem duurzaam en heeft het een goede prijs. Composiet is in vele kleuren te verkrijgen. Het enige nadeel dat wij soms horen is de onnatuurlijke uitstraling van de planken, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak en niet echt een nadeel te noemen. Composiet planken worden vaak gebruikt als vlonder en terrassen, schuttingen en tuinschermen maar ook voor gevelbekleding.

Verschillende planken voor verschillende doeleinden

Terras / Vlonder planken

Ben je op zoek naar planken voor een vlonder of terras dan vind je die bij onze houten vlonder planken of composiet vlonder planken. Hier hebben wij planken voor jou geselecteerd die speciaal voor dit doeleinde gemaakt zijn. Beide materialen zijn geschikt om gewicht te dragen (mits juist ondersteund door voldoende onderbalken).

Tuinscherm / Schutting planken

Wanneer je op zoek bent naar planken om zelf een schutting te maken, vind je deze bij onze houten schutting planken en composiet schutting planken. Zo vind je bijvoorbeeld rabat- en veilingdelen om een dichte schutting te maken van hout of composiet.

Gevelbekleding / Rabat planken

Rabatdelen en veilingdelen zijn niet alleen geschikt voor het maken van een dichte schutting, maar deze tuinplanken worden vooral veel gebruikt als gevelbekleding. Ook hier heb je bij ons de keuze uit houten planken en composiet planken.

Planken voor meubels

Tuinplanken zijn zeer veelzijdig zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. De veelzijdigheid houdt daar echter zeker niet mee op. Er worden ook vaak tuinplanken gebruikt om meubels van te maken. Vooral steigerhout is hier een zeer succesvol voorbeeld van, maar ook met planken van Douglashout kun je hele mooie meubels maken.

Tuinplanken kopen

Tuinplanken kopen bij HomingXL gaat gemakkelijk en snel. We hebben ze niet alleen in alle soorten maar zeker ook in heel veel maten, tot wel 6 meter lang! De planken zijn soms lastig om zelf te vervoeren. Daarom is het vaak handiger (en sneller) om de planken te laten bezorgen. Wij bezorgen de planken in Nederland en België en zorgen ervoor dat je deze snel krijgt afgeleverd. Vind je het lastig om tuinplanken online te kopen, omdat je twijfelt over de kwaliteit of kleur? Bezoek dan eens onze showroom in Vianen. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wil je wel de plank voelen en zien voordat je deze koopt? Doe dan een monster aanvraag via de verschillende productpagina’s. Wij sturen dan een stukje van de plank gratis naar je op. Op deze manier hopen wij de keuze voor jou makkelijker te maken. Wanneer het stukje plank naar wens is, dan kan je gemakkelijk en snel jouw bestelling plaatsen via onze site.

elephant
c-wood
duowood
cando
garpro
trendhout