Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Shutters

Op deze pagina vind je shutters. De houten shutters zijn vervaardigd van prachtig lindehout. De kenmerken van lindehout zijn een rechte draad met een fijne nerf en bijna geen tekening. De shutters van kunststof hebben dezelfde uitstraling als shutters van hout met één mooi bijkomend voordeel: ze zijn vochtbestendig en dus uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Onze shutters worden speciaal voor jou op maat gemaakt waardoor deze precies passen. Het zagen en passend maken van de shutters is hierdoor niet meer nodig.

Wil je meer informatie over:

Helaas, er zijn geen producten die vallen binnen deze selectie.

Kleuren en opties van jouw shutters

De breedte van de lamellen

De lamellen in de shutters kunnen in 47, 63, 89 of 114 mm worden gemaakt. Afhankelijk van jouw interieurstijl en het effect dat je wilt creëren kies je de breedtemaat van de lamel. Een brede lamel heeft een robuuster effect dan een smalle, die meer subtiel aanwezig is.

De kleur van de shutters

De houten en kunststof lamellen zijn in meerdere decoren verkrijgbaar. Voor een strakke en stijlvolle uitstraling bieden de effen, matte lamellen in verschillende wit tinten uitkomst. De lamellen komen hierdoor mooi tot hun recht in eigenlijk ieder interieur.

Tilterstok of "vrij doorzicht"

Dan heb je nog de keus uit het wel of niet plaatsen van een tilterstok. De tilterstok heeft dezelfde kleur als de shutters. Dit is de stok die in het midden van de lamellen zit waarmee je de lamellen open of dicht kunt doen. Wil je vrij zicht hebben door de lamellen heen dan kun je shutters bestellen zonder tilterstok. De lamellen worden dan aan de raamzijde voorzien van een ijzeren staaf. Je dient dan een lamel met de hand te bedienen en alle lamellen bewegen dan mee.

Het inmeten van jouw shutters op maat

Onze shutters worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Je bent er niet alleen zeker van dat de shutters tot op de millimeter nauwkeurig passen, de afwerking is ook veel mooier dan wanneer je de shutters zelf op maat zaagt of passend maakt. Om de shutters zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het raam, kunnen ze op twee manieren gemonteerd worden. Met een L frame of met een Z frame. Het L frame wordt geplaatst in het bestaande kozijn. Het Z frame valt over het bestaande kozijn heen.Hierdoor kun je een kozijn wat niet helemaal haaks is toch op een fraaie en eenvoudige manier afwerken.

Montage altijd IN de raamopening / In de dag

Bij deze bevestiging valt de shutter in de raamopening tussen de kozijnen. De shutters komen dan niet de kamer in maar blijven in de raamopening. Je moet echter wel genoeg ruimte hebben om de shutters in het kozijn te plaatsen. Let daar goed op bij het kiezen van de breedte van de lamellen. Ook een recht raam is belangrijk voor de goede aansluiting. Is het kozijn niet helemaal haaks kies dan voor het Z-frame om de shutters heen.