Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Kunststof jaloezie

Op deze pagina vind je kunststof jaloezieën. Jaloezieën van kunststof hebben dezelfde uitstraling als jaloezieën van hout met één mooi bijkomend voordeel: ze zijn vochtbestendig en dus uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Onze kunststof jaloezieën worden speciaal voor jou op maat gemaakt waardoor deze precies passen. Het zagen en knippen van de kunststof jaloezieën is hierdoor niet meer nodig.

Wil je meer informatie over:

Helaas, er zijn geen producten die vallen binnen deze selectie.

Kleuren en opties van jouw kunststof jaloezieën

De breedte van de kunststof lamellen

De kunststof jaloezieën kunnen in 35mm en 50mm worden gemaakt. Afhankelijk van jouw interieurstijl en het effect dat je wilt creëren kies je de breedtemaat van de lamel. Een brede lamel heeft een robuuster effect dan een smalle, die meer subtiel aanwezig is.

De kleur van de kunststof jaloezieën

De kunststof lamellen zien er als hout uit maar zijn geheel van kunststof. Door structuur in de effen- en houtdecorlamellen krijgt deze een natuurlijke uitstraling. Voor een strakkere en stijlvolle uitstraling bieden de effen, gladde lamellen in verschillende wittinten uitkomst. De lamellen met houtdecor komen mooi tot hun recht in een klassiek, robuust of landelijk interieur.

Ladderkoord of ladderband

Dan heb je nog de keus uit ladderkoord of ladderband. Het ladderkoord wordt afgestemd op de kleur van de kunststof jaloezieën, het ladderband biedt iets meer mogelijkheden. Ook ladderband kun je op de kleur van de kunststof lamellen afstemmen, maar je kunt er tevens voor kiezen een contrasterende kleur ladderband te nemen. Een kunststof jaloezie met ladderkoord zal een subtielere uitstraling hebben dan een kunststof jaloezie met ladderband. Wanneer je kiest voor een ladderband met een contrasterende kleur wordt dat effect extra groot.

Het inmeten van jouw kunststof jaloezieën op maat

Onze kunststof jaloezieën worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Je bent er niet alleen zeker van de dat de jaloezie tot op de millimeter nauwkeurig past, de afwerking is ook veel mooier dan wanneer je de jaloezie zelf op maat zaagt of knipt. Om de kunststof jaloezieën zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het raam, kunnen ze op twee manieren gemonteerd worden. Namelijk IN het raam of OP het raam. Welke optie je kiest, hangt af van de beschikbare ruimte (de breedte van de kozijnen) en of je kozijnen recht zijn.

Montage IN de raamopening / In de dag

Bij deze bevestiging valt de kunststof jaloezie in de raamopening tussen de kozijnen. De jaloezieën komen dan niet de kamer in maar blijven in de raamopening. Je moet echter wel genoeg ruimte hebben om de kunststof jaloezie in het kozijn te plaatsen. Ook een recht raam is belangrijk voor de goede aansluiting. Bij nieuwere huizen is dit de meest voorkomende vorm van montage.

Montage vóór de raamopening / Op de dag

Wanneer montage binnen het raam niet mogelijk is, dan zal je de kunststof jaloezieën vóór het kozijn moeten plaatsen. Hierbij komt de jaloezie iets over de rand van de muur. Deze vorm van montage wordt meestal gebruikt bij draai- en kiepramen en wanneer het kozijn niet breed genoeg is of oneven is afgewerkt. Dit is vaak het geval bij oudere huizen.