Dé online specialist met de laagste prijsgarantie
+

Rabatdelen

8.8
★★★★★
☆☆☆☆☆

Rabatdelen

Wanneer we het hebben over rabatdelen wordt er vaak enkel gedacht aan afwerking van een gebouw of schuur. Met rabatdelen kun je namelijk een muur geheel of gedeeltelijk bekleden zodat er een hele andere uitstraling ontstaat. Rabat planken kenmerken zich door planken die gedeeltelijk over elkaar heen gelegd of in elkaar geschoven kunnen worden.

Maar niet alleen voor de afwerking zijn rabatdelen heel geschikt, ook voor het opbouwen kun je prima met rabatdelen werken. Je kunt rabat planken gebruiken voor een schutting of een wand in een aanbouw of overkapping. Wat je wensen ook zijn, met ons ruime aanbod in composiet rabatdelen en houten rabatdelen hebben we genoeg keus om van jouw klus een succes te maken.

 

Verschillende soorten rabat planken

De meeste rabatdelen kun je herkennen aan planken die je gedeeltelijk over elkaar heen kunt plaatsen. Hierbij is één zijde van de rabat plank dunner dan de andere zijde. Ook hebben rabat planken een uitsparing waarmee de planken als het ware op elkaar kunnen leunen. Dit wordt ook wel Zweeds rabat of potdeksel rabat genoemd. Voor wie een robuuste uitstraling de voorkeur heeft, zijn er schaaldeelplanken. Dit zijn planken met een grove afwerking en vaak zelfs nog schors op de randen, ook wel boomschors planken genoemd. Deze soorten rabat hout worden voornamelijk gebruikt als houten wandbekleding die maar aan één kant zichtbaar hoeft te zijn.

Voor een vrijstaande wand of schutting waarbij het wenselijk is dat deze twee zichtzijden heeft gebruik je het soort rabat hout dat je als het ware op elkaar stapelt door middel van messing en groef namelijk, stapelplanken, sponningplanken, veilingdeel planken of blokhut profielen.

Materiaalkeuze in rabatdelen

Bij rabatdelen heb je niet alleen de keuze uit verschillende soorten rabat hout, zoals zachthout/naaldhout (Vuren, Douglas of Grenen), hardhout rabatdelen (Bankirai of Almendrillo) en rabatdelen van Bamboe. De populaire composiet rabatdelen zie je ook steeds meer tegenwoordig. Deze hebben alle voordelen van hout en niet de nadelen. Zo heb je er weinig onderhoud aan en zijn ze ook nog eens brandvertragend gemaakt. De rabatdelen van composiet zijn in meerdere kleuren te verkrijgen maar kunnen eventueel ook met de juiste verf overgeschilderd worden.

elephant
trendhout
cobam
plus danmark