Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Composiet schuttingen

 

Kies jouw stijl

 • Stoere, zwarte
  schuttingen

 • Volledig dichte
  schuttingen

 • Voordelige
  keuze

 • Design
  schuttingen

 • >180 cm hoog
  schuttingen

 

Lees meer over...

 • Laagste prijsgarantie

 • Waarom
  composiet?

 • Wat heb ik
  nodig?

 • Onderhoud
  & tips

 • Doe het zelf
  & montage

 • Inspiratie

 • Blogs over
  schuttingen

Een ruim assortiment in composiet schuttingen. Composiet zit qua aanschafprijs tussen hardhout en geïmpregneerd hout. Composiet wordt ook wel WPC (wood plastic composite). Ben je nog niet helemaal uit of een composiet schutting iets voor jou is? Een composiet schutting heeft als grootste voordeel dat je deze behalve schoonmaken niet elk jaar opnieuw in de olie of lak dient te zetten.

Zoek je optimaal gemak, en houd je niet van onderhoudsklusjes? Dan kiest men meestal voor een composiet schutting. De composiet schuttingen zijn leverbaar in verschillende kleuren en afmetingen.

Ben je niet zeker van de kleur of type schutting? Of wil je gewoon geholpen worden door één van onze productspecialisten. Kom dan gewoon langs in onze showroom in Vianen op 12km van de stad Utrecht.

Wil je meer informatie over:

21 resultaten

21 resultaten

Het verschil tussen composiet en kunststof schuttingen

Vaak worden composiet en kunststof tuinschermen door elkaar gehaald. Een composiet tuinscherm is echter niet hetzelfde als een kunststof tuinscherm. Composiet bestaat voor circa 50 % uit houtvezels en 50% uit kunststofvezels. Zodoende heeft composiet de voordelen van zowel kunststof als hout. Ook de prijs is een verschil. Een composiet schutting is goedkoper dan een kunststof tuinscherm. Dit komt omdat de houtvezels goedkoper zijn dan de kunststofvezels gebruikt in de tuinschermen. Een volledig kunststof schutting ziet er over het algemeen ook wat meer plastic uit.

Het voordeel van composiet schuttingen ten opzichte van een houten schutting

Zoals al eerder genoemd, het grote voordeel van een composiet schutting ten opzichte van een houten tuinscherm is het gemak. Een composiet tuinscherm heeft geen jaarlijkse olie/lak laag nodig. Schoonmaken van de composiet planken is het enige wat nodig is, nadat de composiet tuinschermen zijn geplaatst. Mos en schimmels hebben zodoende ook geen kans op een composiet tuinscherm. Ook heeft een composiet schutting geen last van splinters, ideaal dus voor spelende kinderen in je tuin. Ben je benieuwd of er ook composiet schutting nadelen zijn of twijfel je over de keuze voor een composiet tuinscherm? Wellicht dat onze blog over de verschillen tussen houten en composiet schuttingen jou kunnen helpen bij je keuze. Of bekijk ons complete aanbod aan schuttingen, zoals zachthouten en hardhouten schuttingen.

Verschillende maten composiet schuttingen

We hebben een ruim assortiment aan verschillende schutting maten, zodat je altijd een schutting kunt uitzoeken welke perfect bij jouw tuin past. Wanneer je op zoek bent naar een brede en hoge schutting, dan is de afmeting 180x200 of 180x180 waarschijnlijk geschikt voor jou. De schuttingen 180x180 zijn een standaard maat en binnen deze maatvoering vind je dan onwijs veel keuze. Onze schuttingen met een hoogte van 200 centimer, zijn onze prachtige zelfbouw schuttingen Modular, welke je zelf helemaal naar wens kunt samenstellen.

Wanneer je op zoek bent naar smallere schuttingen, met of zonder schuine scherm, om je tuin af te sluiten, dan kom je al snel uit bij de schuttingen van 90x180. In ons ruime assortiment 90x180 schuttingen vind je veel verschillende kleuren en modellen.