Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Plus Danmark houten tuinschermen

Plus Danmark is al meer dan 75 jaar een hoogwaardige Deense tuinhout producent. Als eerste exclusieve dealer in Nederland bieden wij producten aan van Plus Danmark. Je vindt hier alle schutting series van Plus. Alle schuttingen van Plus zijn vuren drukgeimpregneerd. Hierdoor zijn de schermen weersbestendig en direct te monteren.

21 resultaten

21 resultaten

Hardhouten schutting

Hardhouten schuttingen zijn veel duurzamer dan geïmpregneerde en vuren/grenen schuttingen. Schuttingen van hardhout gaan veel langer mee dan schuttingen van zachthout en hebben gemiddeld een levensduur van minstens 25 jaar. Ook zijn ze een stuk steviger. Bekende hardhoutsoorten zijn bankirai, almendrillo, kempas en keruing. Wil je meer weten over het verschil tussen hardhout en zachthout? Bekijk dan deze pagina over het verschil tussen hardhout en zachthout.

Hout beton schuttingen

Hout & beton schuttingen zijn dé trend van dit moment. Je ziet ze steeds vaker terug in verschillende soorten stijlen tuinen. Door de combinatie van hout en beton, creëer je een moderne, maar toch sfeervolle schutting. De hout & beton schuttingen zijn enorm duurzaam en stevig. Het hout blijft ook langer mooi, omdat het hout niet in contact is met de grond. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout, zoals keuring en douglas lariks.

Ons aanbod houten schuttingen

Wij verkopen zowel uit hardhouten schuttingen, geïmpregneerde schuttingen, grenen en vuren schuttingen, lariks douglas schuttingen en hout & beton schuttingen. In ons assortiment van houten schuttingen vind je tuinschermen van verschillende maten, designs, kleuren en houtsoorten. Zo hebben we bijvoorbeeld de klassieke houten schuttingen van 180x180cm, tuinschermen met een boog aan de bovenkant, ook wel een toogscherm genoemd. Wanneer je een speels effect wil creëren in je tuin, kun je ervoor kiezen om een trellis scherm tussen een rij schuttingen te plaatsen. Twijfel je nog tussen hout of composiet? Bekijk dan onze blog over de verschillen tussen een hout en composiet schutting.

Hoeveel palen en houten tuinschermen heb ik nodig?

Bij het plaatsen van een houten schutting is het handig dat je vooraf een schets maakt met daarbij de afmetingen. Hierdoor is het eenvoudiger te berekenen hoeveel schermen je nodig hebt. Bij het plaatsen van een houten schutting heb je ook schuttingpalen nodig. Het aantal benodigde schuttingpalen is over het algemeen één meer dan het aantal schermen. Tevens heb je nog bevestigingsmateriaal nodig en wellicht ook beton om de tuinpalen stevig vast te zetten in de grond. Bekijk voor meer informatie ons 3-stappenplan voor het plaatsen van houten schuttingen en wat daarbij komt kijken.

Het onderhouden van houten schuttingen

Het is belangrijk om je houten schutting goed te onderhouden, zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Behandel je schutting bijvoorbeeld met onze Elephant hardhout olie voor kleurbehoud en een verhoogde duurzaamheid van je schutting. Lees meer handige tips op onze onderhoud van houten schuttingen pagina.