Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Steigerhout & steigerplanken

Planken van steigerhout, ook wel steigerplanken genoemd, zijn in verschillende kwaliteiten beschikbaar. Dit verschil in kwaliteit is afhankelijk van welke naaldhout soort (veelal vurenhout) er wordt gebruikt voor de productie van de steigerhouten planken. Het steigerhout afkomstig van naaldhout uit Noord-Europa heeft een hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld naaldhout uit Midden-Europa. Het verschil hierin komt doordat het naaldhout uit Noord-Europa minder snel groeit dan het naaldhout uit Midden-Europa. Het hout heeft meer tijd om harder te worden wanneer het minder snel groeit. Hoe harder het naaldhout is, des te beter is de kwaliteit en de levensduur van het steigerhout, waardoor het dus ook duurzamer wordt.

Gebruikt of nieuw steigerhout?

Steiger hout wordt, zoals de naam al doet vermoeden, vaak gebruikt in de bouw. De steigerplanken worden gebruikt om steigers te kunnen plaatsen in de bouw. Deze steigers worden vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld gebouwen te kunnen metselen. De gebruikte steigerplanken worden na verloop van tijd afgeschreven voor de bouw. De gebruikte planken krijgen vervolgens een behandeling en worden weer in de verkoop gedaan. Ondanks dat gebruikte steigerplanken een behandeling krijgen, is de levensduur ervan wel korter dan die van nieuwe steigerplanken. De nieuwe steigerplanken kunnen, net als de gebruikte steigerplanken, een vergrijsde/vintage look hebben. Dit een dan een behandeling die deze planken hebben gehad. Bij gebruikte steigerplanken wordt een grijze kleur veelal verkregen door de weersomstandigheden en o.a. cement wat op de planken wordt gemorst.

Wil je werken met de beste kwaliteit steigerhout planken, ga dan voor nieuwe steigerhout planken. De levensduur is hiervan langer dan van gebruikte steigerhout planken en de vergrijsde/vintage look kan ook door middel van een houtbehandeling worden verkregen. Tevens is de prijs van gebruikt steigerhout de laatste jaren hoger geworden dan de prijs voor nieuwe steigerhout planken. Door te kiezen voor nieuwe steigerplanken, profiteer je dus dubbel. Je profiteert namelijk van alle voordelen van gebruikte steigerplanken en niet de nadelen. Gezien we bij HomingXL scherpe prijzen hanteren voor al onze producten, ben je bij ons ook nog eens goedkoop uit. Hieronder vind je een greep uit ons assortiment van steigerhout planken, welke we nog in meerdere kleuren en afmetingen hebben.


 

Toepassingen steigerhout


Steigerplanken kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Zo kan je met steigerhouten vlonderplanken een mooie vlonder in je terras bouwen. Kies hierbij uit een stoere vintage look of een bruine kleur. Tevens wordt steigerhout gebruikt om tal van verschillende meubelstukken mee te maken. Zo kan je steigerhouten tafels, banken, stoelen en nog veel meer maken. HomingXL verkoopt complete bouwpakketten, waarbij alle benodigdheden worden geleverd. Je ontvangt van ons dan alle benodigde planken, bevestigingsmaterialen en een bouwtekening. Om het je gemakkelijker te maken, hebben wij de steigerplanken voorgezaagd, zodat je direct met bouwen kan beginnen.

Daarnaast kan je heel creatief te werk gaan met steigerbuizen. Maak eens een oppottafel met behulp van steigerbuizen of een garderobe van steigerbuizen. Tevens kan je stoere, industriële tafels maken met steigerhout en steigerbuizen. Bezoek eens onze steigerhouten meubels of inspiratie pagina, om te kijken aan welke klus jij gaat beginnen. Wij geven hieronder vast een voorzetje van mogelijk jouw volgende klus.


 

Steigerhout eigenschappen

In onderstaande tabel vind je gemakkelijk alle benodigde informatie over steiger hout.

KenmerkOmschrijving
Steigerhout Assortiment HomingXL Vlonders, planken, meubels. In het assortiment van HomingXL vind je ook veel steigerbuizen, passend bij het steigerhout.
Bewerkbaar Steigerhout is gemakkelijk te bewerken.
Certificering FSC
Duurzaamheidsklasse 3/4 (beperkt duurzaam tot gemiddeld duurzaam), levensduur circa 10 jaar.
Kleur Nieuwe steigerplanken kunnen allerlei kleuren hebben. Onbehandeld steigerhout heeft een bruine kleur.
Massa 460 kg / m3 bij een vochtgehalte van 12%.
Namen Steiger hout
Schimmels Steigerhout is gevoelig voor invloeden van buitenaf (vocht, vuil, mos, schimmels). Door steigerhout te behandelen en impregneren ga je deze invloeden tegen.
Vervorming Zeer beperkt