Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Eetkamerstoelen

Comfortabel tafelen doe je met eetkamerstoelen uit onze uitgebreide collectie. Tegenwoordig wordt de eettafel of eetkamer veel meer gebruikt dan vroeger. We tafelen langer, vinden het gezelliger om lang te tafelen en gebruiken deze hoek ook voor spelletjes- of borrelavonden. Omdat we meer tijd besteden bij de eettafel, hechten we ook meer waarde aan het uiterlijk van deze hoek en natuurlijk aan het comfort van de eetkamerstoelen. Daarom vind je bij ons een enorm aanbod van verschillende modellen eetkamerstoelen met tal van kleuren en stoffen. Om jouw eethoek af te maken kun je ook nog een kijkje nemen bij onze eettafels of barkrukken, natuurlijk bestel je altijd met de laagste prijsgarantie.

5 resultaten

5 resultaten

Hoe kies je een goede eetkamerstoel?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, wanneer je nieuwe eetkamerstoelen gaat kopen. Ten eerste moet je natuurlijk kiezen voor een stoel die jij comfortabel vindt zitten en ook mooi vindt. Tegenwoordig zie je vaak dat er niet een set van 4 of 6 dezelfde eetkamerstoelen gekocht wordt, maar er juist voor verschillende modellen wordt gekozen. Dit geeft een speels effect en op deze manier kun je ook voor ieder gezinslid een stoel kiezen die hij of zij het meest comfortabel vindt!

Bij het uitzoeken van nieuwe eetkamerstoelen is het erg belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de eettafel. De meeste eettafels hebben een hoogte die ligt tussen de 75cm en 79cm. Zorg er dus voor dat de hoogte van het zitgedeelte van de eetkamerstoel passend is voor bij de tafel. Een hoogte tussen de 40cm en 45cm is ideaal voor een eettafel met de bovengenoemde standaardhoogte.

Eetkamerstoelen met armleuning

Wanneer je gaat voor een eetkamerstoel met armleuning, moet je natuurlijk rekening houden met de hoogte van de armleuningen. Je wilt natuurlijk de eetkamerstoelen onder de tafel kunnen schuiven. Een ruimte van 15cm tussen de armleuning en eettafel is hierbij ideaal. Wil je meer weten over de afmetingen van eetkamerstoelen ten opzichte van eettafels of welk materiaal het beste bij jou past? Lees er alles over in onze blog om zo jouw perfecte eetkamerstoel aan te schaffen.