Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Stepwood vinyl traprenovatie

Een traprenovatie met vinyl is gemakkelijk te verwerken, slijtvast en scherp geprijsd bij HomingXL. Het voordeel van Stepwood vinyl traprenovatie is de geïntegreerde neus, hierdoor geen extra profiel zichtbaar. Stepwood traprenovatie bestaat uit dubbele treden waardoor je ook een enkele grote trede mee kan renoveren tot 138 x 58 cm uit een stuk zonder naden.

Omdat het loopvlak vinyl is, is deze geluiddempend en zeer stroef in vergelijking met laminaat of een houten traptrede. De grote trede van 140 cm brede tredeset wordt doorgaans gebruikt voor de draaitreden, de 100 cm brede overzettreden voor de rechte traptreden. Je kan het ook goed plaatsen over een bestaande trap met oneffenheden.

12 resultaten

12 resultaten

De eigenschappen van vinyl

Een traprenovatie van vinyl voelt warm en zacht aan. Door de dempende werking is het vinyl ook stil. De extra structuur in het houtnerf patroon van de vinyl trede geeft een mooie en realistische uitstraling, ondanks dat de basis van kunststof is. Vinyl traprenovatie is net als PVC traprenovatie goed en makkelijk schoon te houden, kortom onderhoudsvriendelijk.

De veiligheid van vinyl trapbekleding

Uiteraard is ook aan de veiligheid gedacht. Normaal gesproken denk je bij vinyl aan een gladde vloer. Maar de vinyl traptreden van CanDo hebben een licht en stroeve oppervlakte met een voelbare structuur. Dit geeft extra contrast in het houtnerf patroon en is dus mooier voor de uitstraling. Samen met het geïntegreerde antislip profiel zorgt deze structuur in de vinyl stroken ook voor extra grip.

De montage met vinyl traprenovatie

Doordat de snijranden van het vinyl worden weggewerkt door het aluminium neusprofiel, heb je als eindresultaat een traprenovatie zonder naden. De vinyl stroken zijn eenvoudig te verwerken door de zelfklevende laag, waar je bij PVC traprenovatie vaak te maken hebt met lijm. Daarnaast zijn ze gemakkelijk op maat te snijden. Zorg dat je trap voor montage goed schoon is, verwijder oude lijmresten zodat een gladde ondergrond overblijft. De vinyl traprenovatie kan niet over een onregelmatige ondergrond worden gelegd, omdat de onregelmatigheden door het vinyl heen te zien zijn. Met de modelleertape kun je eenvoudig de maten van je bestaande traptreden overnemen op de vinyl traptrede.

Bekijk het instructiefilmpje voor alle ins en outs wat betreft de montage van vinyl traprenovatie.