Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten poorten

Het assortiment houten poorten van HomingXL bevat hardhouten en zachthouten poorten. Naast de keuze uit deze twee materialen kan je kiezen uit verschillende maten, kleuren en merken. Met ruim 50 houten tuinpoorten is er dus volop keuze. Uiteraard worden al onze houten poorten desgewenst snel thuis bij je afgeleverd, tegen de scherpste prijzen. Bij de keuze van de houten tuinpoort moet je goed letten op de hoogte en breedte van de tuinpoort. HomingXL verkoopt houten poorten van de merken Elephant, Plus en Garpro. Er zijn dubbele poorten die ruimte bieden om bijvoorbeeld je auto achter te parkeren, waarbij vooral de Bankirai Belmonte houten poort van Elephant zeer populair zijn.

Wil je meer informatie over:

1 resultaat

1 resultaat

Een houten poort kopen, waar moet ik op letten?

Wanneer je een houten poort gaat bestellen is het juiste afmeting uiteraard belangrijk. Bepaal dus de breedte maar ook de gewenste hoogte. Deze keuze zal vaak samengaan met de keuze van bijvoorbeeld je houten tuinhek. Naast de maatvoering is de keuze van het materiaal van belang. Kies je voor een tuinpoort van hardhout of van zachthout. De levensduur van een hardhouten tuinpoort is circa 25 jaar en van een zachthouten poort ongeveer 10 jaar. Natuurlijk kijk je ook naar het door jouw gewenste model en kleur tuinpoort. Er zijn houten poorten leverbaar in de kleuren wit, zwart, bruin en groen. Kies je voor een onbehandelde houten tuinpoort, dan kan je deze zelf gemakkelijk afwerken met een beits of verf. Op deze manier bescherm je niet alleen het hout maar geef je hem de uitstraling die past binnen je tuin.

Een houten tuinpoort, hardhout of zachthout?

Wanneer je een houten poort uitzoekt, moet je kiezen tussen hardhout en zachthout (geïmpregneerd hout). Hardhout heeft een langere levensduur dan de zachthouten tuinpoort. Daar staat dan wel tegenover dat de tuinpoort van hardhout duurder is dan de poort in zachthout.