Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Veelgestelde vragen en tips

Onderhoud tuinmeubelen

Het onderhouden van je tuinmeubelen draagt natuurlijk bij aan de levensduur, waardoor je er optimaal en lang plezier van zult hebben. Bepaal aan de hand van het materiaal van je tuinmeubels welke behandeling het meest geschikt is. Regelmatige schoonmaak met lauw water en eventueel een sopje van vloeibare zeep voorkomt dat vuil dieper in het materiaal doordringt (ook bij kunststof) en er sterkere reinigingsmiddelen nodig zijn. Algengroei moet je eigenlijk onmiddellijk verwijderen. Als de meubels een wat grotere schoonmaakbeurt nodig hebben, gebruik dan onze reiniger voor hout en composiet.

Hogedrukspuit

Hardhout is van nature goed bestand tegen weer en wind. Met een hogedrukspuit loop je het risico dat je de stoffen die in het hout (de poriën) zitten eruit spuit en daarmee ook de natuurlijke bescherming verwijdert. Gebruik dus liever niet de hogedrukspuit of houd tenminste 20 cm afstand en stel de spuit in op 60-80 bar.

Geverfd hout

Geschilderde houten meubelen kun je het beste gemiddeld eens per vijf jaar een hele nieuwe beschermlaag van beits of verf geven, of eerder als je ziet dat het nodig is. Om te voorkomen dat vocht kan optrekken via de grond kun je de poten beschermen met voetjes van rubber of kunststof. Dit biedt tevens bescherming tegen scherpe deeltjes op de grond.

Weinig bergruimte?

Hoewel sommige tuinmeubelen het hele jaar door buiten kunnen staan, geldt in het algemeen dat het natuurlijk beter is ze in de herfts en winter binnen te zetten. Heb je weinig ruimte, kies dan voor meubelen die je kunt opklappen of stapelen. Zet de tuinmeubelen als je ze niet gebruikt een tikje schuin. Zo kan het vocht er vanaf kan lopen.