Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Veelgestelde vragen en tips

Zijn de prijzen op de site in- of exclusief BTW?

Alle prijzen van de artikelen op onze website zijn inclusief 21% BTW.


Wat betekenen al die termen als Koudschuim, NASA, Pocketvering, Bonellvering etcetera?

Je kunt op de pagina Product informatie vinden wat al deze termen betekenen.


Welk type topper voor op een boxspring is voor mij geschikt?

  
inzet koudschuim klein De topper, of oplegmatras, zorgt voor het comfort. Misschien nog belangrijker dan de bouw van de boxspring zelf. Als je niet al te zwaar bent (< 80kg) en je slaapt voornamelijk op je buik of rug, dan volstaat een Koudschuim topper. Deze Koudschuim topper is stevig en geeft een goede vlakke ondersteuning
inzet nasa klein Slaap je vaker op je zij en vind je het fijn om wat ‘verder weg te zakken’ in het matras. In dit geval is een NASA, of traagschuimmatras een beter alternatief. Het materiaal geeft een betere ondersteuning, want traagschuim volgt de contouren van het lichaam. Heb je het snel warm, dan is een NASA-topper wellicht minder prettig.
inzet latex klein Een soepel en sterk materiaal is de Latex-topper. De binnenzijde is van een natuurlijk rubber en daardoor soepel en sterk. Doordat dit materiaal ventilerend is, is dit de beste topper als je het snel warm hebt, of bovengemiddeld transpireert. De ondersteuning van een Latex-topper blijft langer op een hoogwaardig niveau dan een Koudschuim topper.

Heb ik een hard of zacht matras nodig?

Dit hangt sterk af van je eigen voorkeur. Ben je heel licht, dan kun je beter een soepel matras nemen. Zwaardere personen kunnen beter een harder (dus beter ondersteunend) matras kiezen. Ben je veel zwaarder dan 100 kg , dan adviseren wij een volschuimmatras. Heb je altijd goed geslapen op een matras met een bepaalde hardheid dan kun je het beste voor dezelfde hardheid qua matras kiezen.

Heb ik altijd een topper nodig?

Bij een boxspringmatras hoort inderdaad een topper. Dit is omdat het matras is voorzien van textielrand in de kleur van de boxspring. De topper voorzie je dus van een hoeslaken. Een topper kan ook handig zijn op een tweepersoonsbed met daarop twee eenpersoons matrassen. Hierdoor kan iedereen op een eigen matras type slapen, de tweepersoons topper zorgt ervoor dat er geen vervelende naad in het midden meer aanwezig is. Een topper is ook eenvoudiger op te maken dan een groot tweepersoons matras. Tevens kun je de topper luchten wat zeer belangrijk is voor het behoud van het matras. Het gebruik van een topper verlengt de levensduur van het matras aanzienlijk.

TIPS voor je Boxspring en Matras

Onderhoud matras

Een goed matras gaat 8 tot 10 jaar mee. Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je matras. Om je matras gelijkmatig te gebruiken is het goed om je matras 1 of 2 keer in de maand om te keren. Dit kan je gemakkelijk doen wanneer je jouw bed voorziet van schone lakens. Het matras dient zowel van voeteneind naar hoofdeind als van onder naar boven te worden gedraaid. Het is daarbij handig om de sticker op het matras te laten zitten, zodat je gemakkelijk kan zien waar je bent gebleven. Let er wel op dat je op jouw matras aan beide kanten kan slapen, dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

Wassen van de hoes

Al onze matrassen hebben een afritsbare hoes die je mag wassen op 40°C. Wil je de hoes nog heter wassen, bijvoorbeeld op 60°C of 90°C, dan is het aan te raden dit niet zelf te doen, maar de hoes naar de stomerij te brengen.

Ventileren matras

Heb je een vochtige slaapkamer, dan is het aan te raden het matras op de zijkant te zetten om de onderkant goed te laten drogen. Het ventileren van je bed is namelijk heel belangrijk. Het is ook verstandig om je dekbed open te laten liggen wanneer je uit bed gaat. Hierdoor kan de warmte uit het matras trekken, waardoor het vocht kan verdampen. Vocht zorgt ervoor dat het matras zijn stevigheid verliest. Hierdoor zal de toplaag sneller zacht worden en slinken, waardoor deze een kortere levensduur krijgt.

Levensduur matras

Dit is zeer afhankelijk van de kwaliteit van het matras. Een gemiddelde levensduur zit tussen de 5 en 10 jaar. Wanneer er een kuil in je matras zit wanneer je niet op bed ligt, dan is je matras waarschijnlijk aan vervanging toe. Levensduur van een nieuw matras kan worden verlengd door gebruik te maken van een topper (oplegmatras).

Mijten en Schimmels voorkomen

Mijten en schimmels vestigen zich op plekken waar het vochtig, warm en donker is. Het is dus belangrijk om jouw bed goed schoon en fris te houden. Dit kan je doen aan de hand van onze tips:

  • Laat je bed en matras minimaal 1x per week luchten. Hierdoor kan de warmte en het vocht wegtrekken uit het matras.

  • Kies voor beddengoed van natuurlijke materialen zoals katoen. Deze nemen zweetlucht op en blijven frisser dan andere materialen.

  • Was alle bed materialen op 40°C, inclusief de tijk (matrashoes). Als de tijk niet in de was kan/mag, dan voldoet het om deze minimaal 1x per maand te stofzuigen.

  • Last van een stof allergie? Dan is dons niet altijd de beste keuze. Je kan dan beter voor een synthetisch dekbed kiezen. Synthetische dekbedden hebben tegenwoordig dezelfde eigenschappen als een donzen dekbed en zijn gemakkelijker te reinigen. Stof dien je altijd te verwijderen uit de slaapkamer. Stofzuig dan ook regelmatig de gehele slaapkamer, ook onder het bed. Daarnaast is het verstandig om huisdieren uit de slaapkamer te houden.

  • Heeft je kind knuffels en een allergie voor stof? Kies dan voor knuffels welke je op 60°C kan wassen. Tevens kan je de knuffels eens per maand 48 uur in de vriezer stoppen. Vraag is alleen of jouw kind 48 uur zonder zijn knuffel(s) kan.

Geurtjes bij een nieuw matras

Heb je net een nieuw matras gekocht, maar zit er een bepaald geurtje aan? Dan kan je dit gemakkelijk oplossen. Het geurtje aan het matras kan komen door bijvoorbeeld de gebruikte lijm of materialen in het matras. Bij het ene matras zal dit ook zorgen voor een sterkere geur dan bij de ander. Om de geur tegen te gaan, kan je het beste het matras een paar dagen rechtop laten staan in plaats van deze direct te gebruiken. Als dit niet gaat, geef het matras dan zoveel mogelijk de kans om te laten luchten. Dit kan je doen door overdag het beddengoed van het matras te halen, inclusief hoeslaken, en vervolgens het raam van de slaapkamer open te zetten. Herhaal deze handeling net zo lang totdat de geurtjes zijn verdwenen. Na verloop van tijd zullen deze verdwijnen en kan je heerlijk genieten van jouw nieuwe matras.