Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Veelgestelde vragen en tips

Welke afmetingen zijn er beschikbaar in steigerplanken?

  • HomingXL heeft de lengtes 2/2,5/3/5 meter in het assortiment met de kopmaat 3,2 bij 20 cm.

Wat is het verschil tussen de ‘steigerplanken vintage look’ en ‘gebruikte steigerplanken’?

  • ‘Steigerplanken vintage look’ zijn nieuwe steigerplanken van vurenhout gespoten met een grijze verf die zorgt voor een ‘vintage’ uitstraling. Deze steigerplanken gaan dus langer mee dan de gebruikte steigerplanken die wij ook verkopen. Dat zijn namelijk echte steigerplanken afkomstig uit de bouwwereld.

Prijsverschil tussen gebruikte steigerplanken, vintage look steigerplanken en nieuwe onbehandelde steigerplanken:

  • Over het algemeen zijn nieuwe onbehandelde steigerplanken goedkoper dan gebruikte steigerplanken. De vintage look steigerplanken zitten qua prijs tussen deze twee in.

Wat kan ik met nieuwe onbehandelde steigerplanken doen?

  • U kunt de nieuwe onbehandelde steigerplanken nabewerken met elke gewenste kleur beits/wash of verf. Bekijk de inspiratie foto’s van SteigerplankenXL om voorbeelden te zien van de verschillende toepassingen in steigerplanken.

Steigerplank beter voor het milieu

De steigerplank is voordeliger en minder belastend voor het milieu aangezien de meeste steigerplanken zijn gemaakt van een snelgroeiende vuren soort. Dat betekent dat de gekapte bomen snel weer aangroeien en de houtkap minder schade aanbrengt aan het milieu. Ook is het een voordelig materiaal omdat het meestal word gebruikt voor steigerdelen en dat is relatief voordelig materiaal.

Weinig onderhoud nodig

Steigerdelen zijn gewend aan weersinvloeden zoals regen en wind. Een lounge set gemaakt van steigerhout in uw tuin kan wel tegen een regenbui. Het hout zal na een tijdje wat grijzer worden en er kunnen kleine barsten in komen, maar voor de liefhebber van deze houtsoort zal dit geen problemen vergen aangezien het stoere karakter van het steigerhout alleen maar zal toenemen.
Problemen met bijvoorbeeld splinters zijn gering want door de lange vezels splintert dit hout zelden en als er toevallig een splinter ontstaat is deze gemakkelijk weg te halen.