Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Veelgestelde vragen en tips

Wat krijg ik als ik een binnendeur bestel?

Austria:
Via onze website selecteer je de binnendeur die je wilt hebben. Door middel van de optie velden kun je de deur verder 'aankleden'. Bij Austria is het slotgat/voorplaatboring altijd aanwezig. Het slot kan je er zelf los bij bestellen (afhankelijk van welke variant er nodig is). Bij een zwarte binnendeur uit de Nero legno collectie heb je ook altijd een speciale slotgat nodig voor de Nero Legno collectie. Bij een stompe deur dien je zelf de scharnierkrozingen te maken. Bij een opdek deur zitten de paumelle gaten standaard reeds voorgeboord. De gaten voor het deurbeslag moet je zelf nog boren. Eventuele bijkomende artikelen zoals deurbeslag of scharnieren dien je apart te bestellen.

Svedex:
Via onze website selecteer je de deur die je wilt hebben. Door middel van de optie velden kun je de deur verder 'aankleden'. Bij Svedex kan je het slotgat in combinatie met het gewenste slot bestellen. Het slot wordt gemonteerd geleverd. Bij een stompe deur dien je zelf de scharnierinkrozingen te maken. Bij een opdek deur zitten de paumelle gaten standaard reeds voorgeboord. De gaten voor het deurbeslag moet je zelf nog boren. Eventuele bijkomende artikelen zoals deurbeslag of scharnieren dien je apart te bestellen.

binnendeuren opdek stomp

Hoe bepaal ik of mijn deur stomp of opdek is?

Voor zowel Austria als Svedex geldt: Is de deur vlak aan de zijkant? Dan is het een stompe deur. Stompe binnendeuren vallen als ze sluiten geheel in het kozijn. Deze deuren zijn meestal 38 tot 40mm dik. Zit er aan de zijkanten en de bovenkant van de binnendeur een sponning (verdikking)? Dan is het een opdekdeur. Deze deur valt een klein gedeelte over het kozijn heen. De totale dikte is bijna altijd 40mm: de opdekrand is meestal ca. 12mm breed en 14mm dik.

Wordt de binnendeur met een slot geleverd?

Austria:
De binnendeuren van Austria zijn standaard voorzien van een slotgat/voorplaatboring voor een type nemef 1200-serie binnendeurslot. De standaardhoogte van dit slotgat is gemeten van de onderkant van de deur tot het hart van de deurkruk: 1050mm. Overigens worden krukgaten en sleutelgaten niet geboord, want je bepaalt zelf of de deur afsluitbaar moet worden met een sleutel of bijvoorbeeld een toilet set. Wanneer je zelf een Austria binnendeur als schuifdeur wilt gebruiken, kun je hiervoor een zogenaamd slotklos meebestellen. Deze past in het standaard slotgat en op deze manier zorg je ervoor dat de binnendeur als schuifdeur kan dienen.

Svedex:
De binnendeuren van Svedex worden altijd op maat gemaakt. Dit betekent dat je bij de bestelling kunt aangeven welk type slot je nodig hebt. Hier kun je ook aangeven dat er geen slotgat of voorplaatboring nodig is (bijvoorbeeld als je de deur gaat gebruiken als schuifdeur). Kies je voor een slotgat of voorplaatboring, dan is er in tegenstelling tot Austria geen slotklos nodig.

Hoe zit het met de garantie op een binnendeur?

Austria:
Voor de luxe Austria binnendeuren geldt een fabrieksgarantie van 12 jaar, mits er voldaan is aan de garantievoorwaarden. Voor de overige binnendeur van Austria geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar.

Svedex:
Voor alle Svedex binnendeuren geldt een fabrieksgarantie van 10 jaar op de duurzaamheid van de laklaag en de aantasting van de laklaag door hevig gebruik.

Hoe bepaal ik de draairichting van een binnendeur?

Ga daar staan waar je de scharnieren kunt zien (de deur draait dan naar je toe). Hangen de scharnieren links, dan is het een linksdraaiende deur. Hangen de scharnieren rechts, dan is het een rechtsdraaiende deur.

Zit het glas voorgemonteerd?

Austria:
Bij Austria zijn er verschillende mogelijkheden. Bij alle afgelakte Austria deuren zit het glas reeds voorgemonteerd. Bij wit gegronde binnendeuren van Austria heb je de mogelijkheid om de glassets los te bestellen, zodat je deze deuren gemakkelijker kan verven, voordat je het glas zelf monteert. Je hebt ook de optie om de deur met glas voorgemonteerd te bestellen. Let op: Bij de gegronde deuren uit de Sense-serie zit het glas wél reeds voorgemonteerd. Je kunt glas/montage opties terugvinden bij de deur(en) die je wilt bestellen. Bestel je de deur met losse glassets, dan ontvang je ook de glaslatten erbij om het glas te kunnen monteren.


Svedex:
Kies je een binnendeur met glas van Svedex, dan zit het glas altijd voorgemonteerd. Makkelijk, want de deur is ook al afgelakt. Je kunt dus direct aan de slag met je binnendeur.

Glas monteren?

Binnendeuren uit de series Sense en Moderno worden geleverd met gemonteerd glas. Binnendeuren uit de andere series kunnen tegen meerprijs voorzien worden van gemonteerd glas. Zie hier de glassoorten van het merk Svedex:

 

Hier ziet u de glassoorten van het merk Austria:

 

Wordt de binnendeur met voorbereiding voor scharnier of paumelle geleverd?

Voor zowel Austria als Svedex geldt dat alle stompe binnendeuren standaard geleverd worden zonder scharnierkrozingen.

Een opdek binnendeur heeft fabrieksmatig geboorde paumellegaten op de volgende hoogtes (vanuit de bovenzijde op de opdekrand gemeten):
- Bij deurhoogte 2015 mm: 236 en 1736 mm.
- Bij deurhoogte 2115 mm: 336 en 1836 mm.
- Bij deurhoogte 2315 mm: 336, 536 en 2036 mm.

Welk slot heb ik nodig?

Voor de meeste binnendeuren voldoet het Loopslot. Voor toilet gebruik je het Vrij-/Bezetslot. Voor bijvoorbeeld voorraadkasten kan je een dag- en nachtslot (met klink) of kastslot (zonder klik) kiezen. Dan krijg je er een sleutel bij. Een cilinderslot is ook mogelijk, dan krijg je er metalen sleutels bij.

Bij Austria heb je de mogelijkheid om dit uit te voeren als Magneetslot. De dagschoot (zie afbeelding) blijft na het openen van deur ín het slot zitten. Je kan de deur nu geruisloos sluiten en de dagschoot schiet door middel van een magneet weer terug in de sluitplaat. Je hoeft de klink dus niet te gebruiken om een binnendeur zachtjes te sluiten.

Wanneer moet ik een afgelakte of een gegrond witte binnendeur nemen?

De Svedex deuren zijn altijd afgelakt. Je kan kiezen uit 3 soorten wit. Austria heeft 2 reeds afgelakte series, deze zijn RAL9010 gelijkend. Het voordeel hiervan is dat je deuren direct kunt gaan afhangen, dus je hoeft ze zelf niet meer te verven. Kies voor een gegronde deur als je je deur in een andere kleur wilt hebben, want de gegronde deuren zijn uiteraard direct overschilderbaar in de kleur die jij wilt. Het is ook verstandig om gegronde deuren te bestellen als je weet dat je ter plaatse je binnendeur moet inkorten. Na het pas maken (op maat maken) van de binnendeur kan je deze verven en monteren.

Kan ik een binnendeur inkorten?

Austria:
Alle stompe binnendeuren kunnen 10mm aan alle zijden worden ingekort. Uiteraard kan je de deuren ook precies op maat bestellen. Hierdoor hoef je zelf niet de deur in te korten en krijg je de deur perfect afgewerkt afgeleverd. Maatwerk is gemakkelijk te kiezen als optie tijdens het bestellen van de gewenste binnendeur.

Svedex:
De binnendeuren van Svedex kunnen maximaal 20mm worden ingekort aan de onderzijde van de binnendeur. Uiteraard kan je de deuren ook precies op maat bestellen. Hierdoor hoef je zelf niet de deur in te korten en krijg je de deur perfect afgewerkt afgeleverd. Wij raden aan de deur op maat te bestellen aangezien de Svedex deuren altijd afgelakt worden geleverd.

Welke verf wordt er gebruikt?

Austria:
De gegronde binnendeuren zijn te overschilderen met elk type kwaliteitsverf op alkyd- of acrylbasis. De verwerkingsvoorschriften van de verfleverancier dienen hiervoor in actie genomen te worden. Zie voor meer informatie de verwerkingsvoorschriften (PDF) voor de Austria binnendeuren.

De afgelakte (opdek) binnendeuren van Austria zijn wit afgelakt, RAL9010 bijvoorbeeld. De lakkwaliteit van deze afgelakte deuren dient te worden beoordeeld in daglicht op 3 meter afstand.

Svedex:
De afgelakte deuren van Svedex zijn voorzien van superlak. Dit is een slijt- en krasvaste lak die nagenoeg ongevoelig is voor zonlicht. De Superlak-laag kent een garantie van 10 jaar. Deze lak kunnen wij leveren in 3 kleuren: Alpine wit, Gebroken wit en Warm wit.

Toon alle afgelakte binnendeuren

Toon alle wit gegronde binnendeuren