Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Lariks Douglas vlonderplanken

Ben je op zoek naar een sfeervolle vlonder voor in je tuin? Dan zijn onze Lariks Douglas vlonderplanken wellicht de perfecte keuze voor jou! Door gebruik te maken van Lariks Douglas vlonderplanken, zorg je voor een warme en gezellige uitstraling van je vlonder. Al onze Lariks Douglas vlonderplanken hebben een FSC-keurmerk. Dit houdt in dat de Douglas vlonderplanken afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast bestel je alle Lariks Douglas vlonderplanken met de laagste prijsgarantie. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je nieuwe Douglas vlonder!

Wil je meer informatie over:

2 resultaten

2 resultaten

Wat is Douglas hout?

Douglas hout, voluit ook wel Lariks Douglas genoemd, is afkomstig van de Douglasspar en groeit in Europa. Oorspronkelijk komt de Douglasspar eigenlijk uit Noord-Amerika, waar het de Oregon Pine genoemd wordt. De Douglasspar is een snelgroeiende boom en levert toch kwalitatief zeer goede en duurzaam constructiehout op. Douglashout is een zeer duurzame soort en heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar. Hoe je het hout onderhoudt, speelt hierbij een belangrijke rol. Je ziet Douglashout veel terug in vlonderplanken, constructiehout, schuttingen en buitenverblijven.

Ons aanbod Lariks Douglas vlonderplanken

Heb je uit ons ruime assortiment houten vlonderplanken gekozen voor Lariks Douglas vlonderplanken? Dan heb je nog de keuze uit verschillende lengtes, breedtes en diktes. Ook heb je de keuze uit verschillende oppervlaktes, zoals Lariks Douglas vlonderplanken met grove ribbels, fijne ribbels en vlakke Lariks Douglas vlonderplanken. De vlonderplanken hebben één groefzijde en een vlakke zijde, zodat je zelft kunt kiezen welke kant je boven wilt leggen. In ons assortiment vind je Lariks Douglas vlonderplanken van onze topmerken Elephant en Trendhout.

Kies je voor onbehandelde Lariks Douglas vlonderplanken, dan kan je eenvoudig beits bestellen om de Lariks Douglas vlonderplanken een beschermende laag te geven. Je kan de Douglas vlonderplanken met een naturel beits behandelen maar ook kiezen voor een kleur. Op deze manier maak je jouw Douglas vlonder helemaal passend bij de rest van je tuininrichting.

Het leggen van Lariks Douglas vlonderplanken

Wanneer je een vlonder gaat leggen van Lariks Douglas vlonderplanken, is het van belang om van tevoren goed na te denken over de klus. Hierbij moet je denken aan hoe groot je jouw Lariks Douglas vlonder graag wilt hebben, hoe je een geschikte onderconstructie moet leggen en welk gereedschap je nodig hebt, of je het in je eentje of samen wilt gaan leggen en ga zo maar door… Het belangrijkste bij het leggen van een vlonder is een geschikte onderconstructie. Besteedt juist hier veel aandacht aan voordat je deze gaat afwerken met Lariks Douglas vlonderplanken. Vaak is een onderconstructie op piketpalen met dwarsbalken de beste onderconstructie. Een goedkopere en makkelijkere oplossing is een houten balklaag leggen op bestaande betontegels. Bekijk de online instructie voor het leggen van een Lariks Douglas vlonder.

De Lariks Douglas vlonderplanken laten monteren

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een Lariks Douglas vlonder? Dat kunnen we ons goed voorstellen, want het is een klus die veel nauwkeurigheid en concentratie vergt. Bekijk alle mogelijkheden om je vlonder te laten leggen door echte vakmannen.