Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Hardhouten Vlonderplanken

Een vlonder van hardhouten vlonderplanken is een ware blikvanger in je tuin. Het geeft je tuin meer sfeer en meer comfort. Zie jij jezelf al genieten op je nieuwe hardhouten vlonder deze zomer? In ons ruime assortiment hardhouten vlonderplanken van verschillende merken en hardhoutsoorten vind je ongetwijfeld een vlonderplank die perfect bij je past. Daarnaast bestel je ook al onze hardhouten vlonderplanken altijd met de laagste prijsgarantie. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je nieuwe vlonder! Wil je jouw favoriete hardhouten vlonderplank eerst zien voordat je deze aanschaft? Kom dan langs in onze showroom in Vianen of vraag gratis een proefstukje aan .

Wil je meer informatie over:

12 resultaten

12 resultaten

Ons aanbod hardhouten vlonderplanken

Worden het geen composiet vlonderplanken of andere houten vlonderplanken, maar hardhouten vlonderplanken? Dan ben je er nog niet, want uit ons ruime aanbod hardhouten vlonderplanken zal je ook nog een keuze moeten maken. Gelukkig helpen we je daar graag mee. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op!

Je hebt de keuze uit twee verschillende hardhoutsoorten: Bankirai en Keruing. Bankirai is één van de meest bekende hardhoutsoorten en daarbij ook één van onze meest verkochte hardhouten vlonderplanken. Keruing is iets minder bekend, maar doet zeker niet onder voor Bankirai vlonderplanken. Kenmerkend voor Keruing hout is dat het een mooie roodbruine kleur heeft. Beide houtsoorten zijn FSC-gecertificeerd. Over het algemeen zijn Bankirai vlonderplanken iets duurzamer dan Keruing vlonderplanken. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit hardhouten vlonderplanken met grove ribbel, hardhouten vlonderplanken met een v-groef en vlakke hardhouten vlonderplanken. Er zijn verschillende lengtes en breedtes beschikbaar, zodat er altijd een vlonderplank is die past bij jouw tuin.

Hoe onderhoud je een vlonder van hardhout?

Je wilt natuurlijk je hardhouten vlonder terras in topconditie houden. Zorg ervoor dat je jouw hardhouten vlonder schoonhoudt. Dit kun je gemakkelijk doen met een bezem. Daarnaast adviseren wij om eens per jaar je hardhouten vlonder te behandelen met een speciale olie voor hardhout. Zo zorg je ervoor dat jouw hardhout zijn kleur behoudt en bescherm je de vlonderplanken tegen UV-straling. Wil je meer informatie over het onderhouden van je vlonder? Lees dan onze pagina over het onderhouden van je hardhouten vlonder.

Wat heb je allemaal nodig voor jouw hardhouten vlonder?

Bij ons vind je natuurlijk alles wat je nodig hebt om een hardhouten vlonder aan te leggen, denk hierbij aan een worteldoek, verschillende soorten onderbalken voor de juiste onderconstructie, schroeven en bouten om de vlonder te bevestigen. Een hardhouten vlonder verwerk je op een onderconstructie, ofwel regelwerk van hardhouten onderbalken. Deze onderbalken leg je op een geëgaliseerde grond waar betonnen tegels liggen. Een andere en betere manier is, om een onderconstructie op piketpalen te plaatsen. Hierbij plaats je de piketpalen in de grond, waar je vervolgens de hardhouten onderbalken aan bevestigd. Op deze onderbalken plaats je vervolgens jouw hardhouten vlonderplanken.

Kan mijn hardhouten vlonder ook gelegd worden door vakmannen?

Het aanleggen van een hardhouten vlonder is een flinke klus, welke met veel precisie moet worden uitgevoerd en welke ook aardig wat tijd in beslag kan nemen. Misschien heb je hier helemaal geen tijd voor of heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan. Daarom kun je via onze montagepartner ook je vlonder laten leggen. Meer informatie? Lees dan snel meer over het laten aanleggen van je hardhouten vlonder.