Dé online specialist met de laagste prijsgarantie


Vlondertegels

Gemakkelijk te plaatsen vlondertegels van hout of composiet, variërend in maten 30x30cm tot 100x100cm ...lees meer

Lees meer over...

  • Wat heb ik
    nodig?

  • De voordelen
    van composiet

  • Vlonder bouwen
    in 4 stappen

  • Laagste prijsgarantie

  • Onderhoud & tips

Meer over vlondertegels

Bij het aanleggen van een tuinpad en vlonder houd je altijd rekening met het materiaal dat je hiervoor wilt gebruiken. Terrastegels zijn, net zoals vlonderplanken, verkrijgbaar in hout en composiet. Vaak worden vlondertegels toegepast op een dakterras of balkon. Door de afmeting van de tegels is het makkelijker te verwerken dan composiet of houten vlonderplanken, welke al snel drie meter lang zijn. Composiet en houten terrastegels hebben voor- en nadelen wat betreft functionaliteit en uitstraling. Bij houten tuintegels kan je kiezen uit zachthout en hardhout tegels. De vlondertegels zijn in verschillende maatvoeringen beschikbaar. Er is een composiet vlondertegel of een houten tuintegel van 30 x 30 cm, maar ook een tegel van 100 x 100 cm. Wij helpen je graag de beste keuze te maken voor jouw vlondertegel.

Hout of composiet vlondertegels?

Twijfel je nog tussen houten vlondertegels en composiet vlondertegels? Het is vooral een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur of je voor hout of composiet gaat. Wel zijn er enkele grote verschillen tussen de twee materialen. Houten vlondertegels kun je onderverdelen in zachthouten en hardhouten vlondertegels. Zachthout soorten zoals geïmpregneerde houtsoorten, zijn minder sterk dan hardhouten vlondertegels en hebben een kortere duurzaamheid. Hardhouten tegels zijn sterker en hebben een hogere duurzaamheid en gaan dus langer mee dan zachthouten tegels. Composiet vlondertegels hebben een hogere duurzaamheid en zijn ook zeer sterk. Je kunt met composiet niet de echte houtlook evenaren. Composiet is zeer gemakkelijk qua onderhoud. Je hoeft de vlondertegels alleen schoon te maken met een bezem en onze universele terrasreiniger. Hout dien je tweemaal per jaar in de olie te zetten/te beitsen, om zo de kwaliteit en kleur van het hout te behouden. Houten vlondertegels van geïmpregneerde houtsoorten zijn goedkoper dan hardhouten vlondertegels of composiet vlondertegels.

Terrastegels kopen

De keuze tussen een houten of een composiet terrastegel hangt af van de omstandigheden in jouw tuin, op jouw balkon of op het dakterras van jouw woning. Daar komen natuurlijk ook nog jouw persoonlijke wensen bij kijken. Wil je een terrastegel zonder veel onderhoud, dan is de kunststof composiet terrastegel ideaal. Deze vlondertegel moet je uitsluitend schoon houden met bijvoorbeeld onze composietreiniger. Onze composiet terrastegels zijn leverbaar in een antraciet of bruine kleur. Wil je de charme van hout, dan is er keuze uit diverse houten terrastegels. Zachthouten tegels zoals Grenen geïmpregneerde terrastegels zijn een goedkope oplossing. Een hardhouten terrastegels heeft een langere levensduur en geeft een warme uitstraling. Let erop dat je de houten terrastegels in de olie moet zetten om de kleur langer te behouden en de levensduur te verlengen. Op onze website vind je alle terrastegels en bijbehorende informatie terug. Een juiste keuze terrastegel is vervolgens zo gemaakt!

Terrastegels: ideaal op een balkon of kleine oppervlakten

Vlondertegels zie je veel terug op balkons of andere kleine oppervlaktes. Deze tegels zijn dan ook zeer gemakkelijk te plaatsen. We zien dat sommige mensen hun tegels soms direct op een betonnen ondergrond plaatsen. Dit kan, maar raden wij niet aan. De tegels kunnen zo namelijk niet alleen snel gaan wiebelen en verschuiven, maar ook zullen de tegels sneller kapot gaan doordat water niet goed weg kan lopen. Wij adviseren je om de tegels op onderbalken te plaatsen. Onder deze onderbalken kun je tegeldragers plaatsen. Deze tegeldragers dempen en zorgen ervoor dat het water ook minder snel in de tegels én onderbalken trekt. Kom je met jouw balkon (of andere oppervlakte) niet uit qua maat vlondertegels? Geen probleem, want zowel onze houten als composiet vlondertegels zijn gemakkelijk op maat te zagen. Je kunt de houten latjes uit elkaar schroeven en zo gemakkelijk op maat zagen en vervolgens weer vastschroeven. Om de hoogte van de vlonder te bepalen, hebben wij verschillende diktes in onderbalken, zodat je zelf de hoogte van de vlondertegels kunt bepalen.

Terrastegels plaatsen

Let op dat je bij het monteren van de terrastegels de montage instructies nauwgezet volgt. Voor het plaatsen van tuintegels maak je in veel gevallen gebruik van een houten onderconstructie met eventueel een worteldoek. Afhankelijk van de maatvoering terrastegel werk je met drie of vier houten onderbalken per tegel. Bij de kleinere tegels van 50x50cm kun je drie onderbalken per tegel gebruiken, bij de grotere 50x50cm tegels dien je vier onderbalken te gebruiken en bij de 100x100cm tegels adviseren wij je om vijf onderbalken te gebruiken. Op deze manier zorg je voor een stabiele basis om de terrastegels te monteren. Doordat je houten onderbalken gebruikt, ontstaat er voldoende ruimte om te ventileren onder de tuintegels. Alles weten over het aanleggen van een terras van vlondertegels? Lees dan meer over alle benodigde gereedschap en materialen en hoe je een vlonderterras aanlegt. Uiteraard zijn alle terrastegels online te bestellen, maar ook te bezichtigen in onze showroom.

Onderhoud vlondertegels

Wanneer je jouw vlondertegels geplaatst hebt, kan het genieten beginnen. Natuurlijk wil je wel zo lang mogelijk genieten van je vlondertegels. Hier komt het onderhouden van je nieuwe terrastegels om het hoekje kijken. Voor composiet vlondertegels betekent dit, dat je de tegels kunt schoonbezemen wanneer je vlonder vuil wordt. Dit kan met alleen een bezem, maar voor iets meer hardnekkige vlekken kun je onze universele terrasreiniger gebruiken. Heb je een houten vlonder gemaakt van terrastegels? Dan raden wij je aan om deze na de montage in de olie te zetten, of om deze te beitsen. Daarna kun je de vlonder ook gewoon bezemen wanneer deze vuil ziet. We raden je aan om je houten vlondertegels tweemaal per jaar weer in de olie te zetten of om deze te beitsen, zodat je hout zo lang mogelijk mooi en sterk blijft.