Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Weber Barbecues

Weber vindt zijn oorsprong in Chicago, Illinois (Verenigde Staten). De eerste briketten barbecue (houtskool barbecue) werd rond 1952 gemaakt door George Stephen. Hij kwam op het idee tijdens een zeiltocht, na het zien van een scheepsboei. Hij wilde deze omvormen tot een kogelvormige barbecue. Hij zaagt de boei in tweeën, gebruikt het onderste gedeelte als ketel, plaatst er drie poten onder voor de stabiliteit en gebruikt het bovenste gedeelte als deksel. Door een handgreep aan de deksel toe te voegen was daar de eerste Weber barbecue. Dit type barbecue was de eerste die kon worden afgesloten. Het deksel zorgde ervoor dat het eten niet kon worden blootgesteld aan wind, as en vlammen. 70 Jaar na dato zijn de Weber barbecues nog altijd zeer populair.

Weber Houtskool Barbecues

Het traditionele barbecueën wordt vaak geassocieerd met knetterend houtskool en de geur van rook en gegrild vlees, kortom met een houtskool barbecue. In het midden vul je de barbecue met houtskool of briketten alvorens je met behulp van aanmaakblokjes of een brikettenstarter de barbecue aanmaakt. Het vlees leg je op het rooster waarop het eten wordt gegaard. Het voordeel van briketten ten opzichte van houtskool is dat briketten langer meegaan en ze de smaak van het eten sterk kunnen beïnvloeden (in positieve zin). Gebruik wanneer mogelijk dus briketten voor een betere smaakbeleving. Ideaal om een briketten barbecue aan te maken is een brikettenstarter. De briketten worden hiermee snel warm, waardoor je niet lang hoeft te wachten met barbecueën.