Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Welk type houtsoort?

Vlonderplanken en onderregels zijn in alle houtsoorten leverbaar. Van zachthout (naaldhout) tot sterker en duurzamere hardhout.

Naaldhout vlonderplanken

Naaldhout vlonderplanken zijn beschikbaar in Grenen, Vuren, Douglas en Radiata Pine.

De Grenen vlonderplank is de goedkoopste optie, maar is zachter dan Vuren en Douglas. De Vuren vlonderplank is vooral in bruin geïmpregneerd een interessant alternatief voor hardhout. Met de grijs gebeitste Douglas vlonderplanken kunt u een terras maken dat er uit ziet als een steigerplanken terras, maar dan wel in de gewenste duurzaamheid, die ongeïmpregneerde Vuren steigerplanken natuurlijk niet bezitten. In het hogere segment is de Radiata Pine vlonderplank zonder kwasten een zeer natuurlijk ogende optie met een beige kleur die met eenmaal per jaar oliën in stand kan worden gehouden. Elephant naaldhout vlonderplanken hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar.

Hardhout vlonderplanken

Hardhout vlonderplanken zijn van nature veel sterker, duurzamer en in principe stabieler dan naaldhout. Alle door Elephant geselecteerde hardhoutsoorten garanderen een duurzaamheid van minimaal 25 jaar. Dus kies vooral op het profiel; vlak geschaafd, met groeven of geribbeld. Op de dikte (hoe dikker de plank, hoe stabieler het terras); 1,9 cm, 2,1 cm, 2,5 cm, 2,8 cm, 3,8 cm of 4,5 cm. Op de breedte (bepalend voor de uitstraling); 9 cm, 12 cm, 14,5 cm of 19 cm. En als laatste op houtsoort; Keruing, Garapa, Angelyn FSC® en Bilinga zijn goedkopere houtsoorten, Bangkirai, Kapur, Almendrillo FSC® en Massaranduba vormen het middensegment en Cumaru en Ipé zijn de hoogwaardigste houtsoorten voor een terras.