Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Azobe hout

Azobe hout heeft een bruine kleur en is een tropische hardhout, afkomstig uit West-Afrika. Azobe hout is zeer gewild voor tuinpalen. Azobe is een hardhout, welke zeer duurzaam is en geschikt om in de grond te plaatsen. Azobe hout is vanwege de hoge duurzaamheidsklasse (1) de meest gebruikte houtsoort in de grond-, wegen- en waterbouw. Azobe hout is niet geschikt om te gebruiken als vlonder of schutting, doordat het scheurvormingen kan vertonen. Daarnaast is Azobe hout ook niet geschikt voor binnenwerken. Azobe hout heeft verder een vrij sterke kruisdraad en een grove nerf.

Azobe hout toepassingen

Azobe hout is een zeer zware en harde houtsoort. Gecombineerd met de hoge mate van duurzaamheid, maakt dit Azobe hout zeer geschikt voor tal van toepassingen. Voornamelijk wordt Azobe hout gebruikt als constructiehout voor bijvoorbeeld sluiswerken, steigers, bruggen, geluidsschermen en steunconstructies voor zware machines. Dichterbij huis is Azobe hout zeer geschikt als schuttingpaal, onderconstructie voor vlonderplanken of verhoging van jouw vlonderterras met behulp van Azobe piketpalen. Het hout heeft een hoge stoot- en wrijvingsweerstand. De schuttingpalen van Azobe hout zijn er met een bezaagde (een beetje ruw) en een glad geschaafde oppervlakte. Deze glad geschaafde palen staan mooier in het zicht, waardoor je deze beter kan gebruiken als schuttingpaal tussen bijvoorbeeld tuinschermen. De ruwere, bezaagde Azobe palen zijn goedkoper en goed te gebruiken als grondpaal bij schuttingen. Benieuwd naar onze Azobe palen, onderbalken of piketpalen? De producten hieronder geven een beeld van ons assortiment in Azobe hout.

 

Azobe eigenschappen

In onderstaande tabel vind je gemakkelijk alle benodigde informatie over Azobe hout.

KenmerkOmschrijving
Azobe Assortiment HomingXL Palen (gepunt en ongepunt), onderbalken, piketpalen.
Bewerkbaar Azobe hout is redelijk bewerkbaar. Gebruik scherp gereedschap van hardmetaal.
Certificering FSC
Duurzaamheidsklasse 2 (duurzaam), levensduur 15 - 25 jaar. In contact met water heeft het zelfs duurzaamheidsklasse 1 (zeer duurzaam), levensduur >25 jaar.
Kleur Azobe hout heeft een bruine kleur.
Massa De volumieke massa is circa 1060 kg / m3 bij 12% vochtgehalte.
Namen Azobé, Bongossi, Ekki.
Schimmels Zeer goed bestand tegen schimmels.
Vervorming Azobe hout kan snel kromtrekken. Verwerk Azobe hout dan ook direct tot het eindproduct en laat het niet in de volle zon liggen.