Er zijn inmiddels diverse manieren om je trap op een mooie en op een goedkope manier te renoveren met eikenhout. Naast eikenhout hebben we ook laminaat en vinyl, lees daar meer over in onze andere blogs.

1. Snel en eenvoudig je trap renoveren

Heb je een oude trap die zijn beste tijd heeft gehad qua aanzien? Of vind je de trap gewoon niet mooi en heeft de trap een flinke behandeling nodig? Dan is het tijd voor een traprenovatie! Kijk eens naar eikenhouten overzettreden. Dit gaat je een hoop gedoe en rommel besparen.

Traprenovatie bij HomingXL in Vianen

De overzettreden, de naam zegt het eigenlijk al, kunnen eenvoudig over de oude treden heen worden gelegd. Houten overzettreden kunnen relatief eenvoudig worden bevestigd op de treden van de oude trap.

Gebruik een trapspin om de maat van de traptrede te bepalen en zaag de nieuwe traptrede op maat uit. Na het meten en zagen kun je de treden eenvoudig plaatsen. Omdat de overzettreden met een toplaag van onbehandeld eikenhout worden geleverd, kun je de houten trap afwerken met een olie in een kleur die jezelf kunt kiezen. Gebruik bij een dichte trap witte stootborden of eiken stootborden om jouw trap een totaal nieuwe look te geven! Een dichte trap zonder bochten kun je al renoveren in een halve dag. Je kunt de trap op 3 manieren afmaken:

A: Zo laten en het eikenhout geheel tot zijn recht laten komen.

B: Je kunt de trap oliën.

Dit geeft de trap een mooie, diepe kleur en glans. Vergt wel wat onderhoud tussentijds.

C: Aflakken.

Daarmee creëer je een afgesloten toplaag, heb je weinig onderhoud uitstraling is ook matter. Een gelakte parketvloer is goed bestand tegen vloeistoffen.

2. Een trap met een natuurlijke en warme uitstraling

Door je trap te bekleden met eikenhout past de trap bij ieder interieurstijl. Een voordeel van een houten traprenovatie is dat de trap een rijke warme uitstraling heeft én meer karakter heeft als je het vergelijkt met vinyl of laminaat. De meeste mensen kiezen voor een trapbekleding van eikenhout, dit komt omdat eikenhout gewoon in Nederland groeit en dus betaalbaar is. Het hardhout komt gewoon voor in de Nederlandse bossen.

Laat je inspireren door onze traprenovatie galerij.

eikenhouten traprenovatie

Het wordt tegenwoordig ook veel gebruikt voor vloeren, deuren en kozijnen. Met eikenhout traptreden zorg je ervoor dat je moderne of industriële interieur een natuurlijke uitstraling krijgt. Houten traptreden geven jouw interieur daarnaast ook een rustieke/landelijke uitstraling.

Welke kleur traptrede je neemt kan een belangrijke rol spelen in het interieur van je huis. De hoeveelheid licht, ruimte en stijl bepalen de sfeer van je woning. Wij raden je aan om voor een frisse en lichte “look” te kiezen voor lichtgrijze/witte tinten te kiezen voor je traptreden. Voor een landelijke, klassieke sfeer kom je bij donkere tinten zoals antraciet en bruin uit.


Open vs. Dichte trap

Voor het bekleden van een open trap met hout leveren we alleen de houten traprenovatie van het merk Stepwood. Voor een traprenovatie met hout op een dichte trap kun je kiezen voor zowel CanDo traprenovatie als Stepwood traprenovatie.

Wij hebben gekozen voor dit assortiment omdat we geloven in deze producten en al honderden mensen hebben blij mogen maken met dit product.

CanDo is een bekend merk, maar het merk Stepwood wint het uiteindelijk met haar eigenschappen. De traptreden van het merk Stepwood zijn betaalbaar en hebben maar liefst een toplaag van 3 mm. Er zijn veel producten op de markt die dit niet hebben. Een trap met een toplaag van 3 mm gaat langer mee, omdat je kan schuren en daaronder zit nog een laag watervastmultiplex. Zo kun je de trap vaker een nieuwe kleur geven. De 1 mm toplaag traptreden van CanDo kun je één keer bewerken.

Open traprenovatie - eiken hout
Dichte traprenovatie - eiken trap
Eikenhouten traprenovatie

3. Voor langdurig loopplezier

Nog een bijkomend voordeel is dat eikenhout van hoge kwaliteit is en duurzaam. Echt eikenhout is van zichzelf erg sterk. Eikenhout werd in de gouden eeuw vaak gekozen om schepen mee te bouwen. En eiken werd ook gebruikt als fundering voor Amsterdamse grachten panden.

Voor een langdurige gebruik van je trap is goed onderhoud uiteraard belangrijk. Op onze website vind je verschillende onderhoudsmiddelen voor houten traptreden, zoals de zeep naturel Diamond Oil active. Diamond Oil Active Wit is een sterke, sneldrogende en natuurlijke olie. De olie kan hierdoor gemakkelijk worden aangebracht in een korte tijd. Na twaalf uur is het behandelde oppervlak weer beloopbaar. Na 3-5 dagen is het houten oppervlak compleet waterafstotend.

 

Al met al een mooie klus om zelf te doen! Trap de montage af op de juiste manier met het uitgebreide advies op onze website. Mocht je er echt niet uitkomen, dan staan uiteraard onze productspecialisten voor je klaar!

Complete trappen vind je hier.