tips keuze isolerende keuze

Vertrekken in het donker en ook weer thuiskomen in het donker, dat herkennen we allemaal wel als het einde van het jaar nadert. Geen pretje natuurlijk, maar helemaal niet als je na een lange werkdag uit je warme auto stapt en een ijskoud huis binnenstapt. De gasprijzen stijgen enorm en het verwarmen van je huis is daardoor ontzettend duur. Juist daarom is het zo belangrijk om deuren in je huis te hebben die goed isoleren, zodat de warmteoverdracht door verschillende ruimtes zo minimaal mogelijk is. Hierdoor hoeft jouw verwarmingssysteem minder hard te werken om de gewenste binnen temperatuur te behouden. Dit scheelt in energieverbruik en dus ook direct in energiekosten, maar het is ook een stuk beter voor het milieu. Op deze manier wordt de vraag naar energiebronnen vermindert en dit kan leiden tot het een vermindering aan uitstoot van broeikasgassen.

Bij het kopen van een voordeur of andere deuren voor je huis is het belangrijk op verschillende aspecten van isolatie te letten, hierbij een aantal tips!



Isolatiemateriaal

Controleer welk type isolatiemateriaal in de deur wordt gebruikt. Veel moderne deuren hebben een isolatiekern van materialen zoals polystyreen, polyurethaan of ander schuim. Deze materialen hebben goede isolerende eigenschappen.

U-waarde

Informeer naar de U-waarde van de deur. De U-waarde geeft de warmtedoorgangscoëfficiënt aan, waarbij een lagere waarde betere isolatie aangeeft. Zorg er dus voor dat de deur een lage U-waarde heeft. Een voorbeeld van een deur met een lage U-waarde is bij driedubbel glas. Matige isolatie en een hogere U-waarde komen voor bij enkel glas. Voor deuren in woningen wordt over het algemeen gestreefd naar een U-waarde tussen 1,0 en 1,5 voor goede isolatie. Neem bijvoorbeeld de Voordeur IsoTherm – Garmisch – Stomp – Dekkend voorgelakt grijs met een U-waarde van 1,23.

Materiaal van de deur

Het materiaal van de deur speelt een cruciale rol. Hout, metaal met thermische onderbreking, composietmaterialen en PVC zijn enkele materialen die vaak worden gebruikt. Zorg ervoor dat het materiaal geschikt is voor isolatie en let op de algehele constructie.

Afdichtingen

Controleer of de deur is voorzien van goede afdichtingen rondom. Afdichtingen helpen bij het voorkomen van lucht- en warmtelekken. Een goede sluiting is essentieel voor de algehele isolerende prestaties van de deur.

Glas

Als de deur glas bevat, controleer dam het type glas en de isolatiewaarde ervan. Dubbel of driedubbel glas met een lage U-waarde draagt bij aan een betere isolatie.

Dikte van de deur

Hoewel dikte niet het belangrijkste criterium is, kan een dikkere deur over het algemeen betere isolerende eigenschappen hebben. Let ook op het gebruikte isolatiemateriaal binnenin de deur.

Isolerende moderne voordeuren met gemonteerd HR ++ glas

Maak het isoleren van je woning makkelijker met de IsoTherm isolerende voordeuren van Austria Deuren. De sterke T-core constructie houdt kou buiten en warmte binnen. IsoTherm voordeuren zijn standaard voorzien van gemonteerd en afgekit HR++ veiligheidsglas.

Voor nieuwbouw geldt een U-waarde van 1,65. Alle IsoTherm deuren zitten hier ver onder, waardoor deze ook voor subsidie op verduurzaming van de woning in aanmerking komen. De isolatiesubsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Je komt alleen in aanmerking voor subsidie als je het werk laat uitvoeren door een bedrijf, dus niet als het je het zelf doet. Er zijn nog een aantal voorwaarden waar je isolatie aan moet voldoen, check dit dus goed van tevoren!

Neem deze tips mee en succes bij het uitzoeken van jouw nieuwe deuren!