Waarschijnlijk heb je de barndeuren al wel eens voorbij zien komen op interieur blogs en Instagram. Vorig jaar waren het de zwarte binnendeuren die hun opmars maakten in de woonwereld, dit jaar zijn dat dus de barrndeuren. Een vrij onverwachte trend, maar zeker niet ongewenst. Een barn deur past perfect in de huidige woontrends van nu en ik verwacht dat we deze deuren dan ook veel vaker terug gaan zien in woningen. Misschien in eerste instantie alleen bij de echte interieur junkies en waaghalzen, maar ik verwacht dat barn doors binnenkort in veel meer woningen terug te vinden zijn.

 

Het is natuurlijk nog niet zo lang geleden dat deuren eigenlijk helemaal geen grote rol speelden binnen het interieur. Veel mensen kozen voor een simpele, witte boarddeur die verder geen invloed heeft op je interieur. Er is niets mis met een witte boarddeur, maar tegenwoordig zie je dat binnendeuren steeds meer een groot onderdeel zijn van het interieur. Een deur kan je kamer namelijk een heel ander karakter geven en is erg sfeerbepalend. In de woonmagazines van vorig jaar zag je veel industriële zwarte deuren. Dit jaar gaan we het echter over een compleet andere boeg gooien.

Wat is een barndeur?

De Engelse naam geeft het al weg. Een barndeur is eigenlijk gewoon een staldeur. Een barndeur is gemaakt van hout. Austria heeft verschillende barndeuren in het assortiment gemaakt van eikenhout. Je kunt kiezen tussen de klassieke eikenhout kleur of voor een mooie, witte kleur. De witte staldeur is een sterke deur gemaakt van vezelplaat en voorzien met een HDF toplaag, hierdoor is de deur ook beter geluidsdempend.

Daarnaast heb je de keuze om je barndeur als gewone draaideur te gebruiken of als een schuifdeur. De barndeur is zeker geen saaie deur, want hij is in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Ga voor een staldeur met een klassieke eikenhouten kleur om de echte landelijke feeling in je huis te halen. Wil je toch een deur die iets rustiger oogt? Dan is een witte barndeur perfect voor jou!

 

Een barndeur als schuifdeur

Wat een barndeur misschien wel nog gaver maakt, is het installeren van een schuifdeursysteem waar je de barndeur in hangt. Door je barndeur als schuifdeur te gebruiken, geef je de deur een nog stoerdere look. Met bijvoorbeeld witte muren, geeft dit een prachtig contrast. Een zwarte rails geïnstalleerd op een mooie houten deur geeft een modern, landelijke look en past ook perfect in een industrieel interieur.
Ben jij er klaar voor om deze stoere deur in huis te halen? Neem dan een kijkje bij al onze barndeuren. Je kunt deze deuren als gewone draaideur in je huis plaatsen, maar ga je voor extra ruimte en een nog stoerdere look? Vergeet dan niet om te kijken naar onze schuifdeursystemen.

 

Een barndeur geeft je kamer meer karakter

Wanneer je een barndeur vergelijkt met een standaard witte boarddeur, is het natuurlijk een wereld van verschil. Maar waarom zou je kiezen voor een barn deur? Zoiets staat toch helemaal niet in een woning? Niet is echt minder waar: een barndeur geeft een kamer meer karakter en kan een kamer juist net iets specialer maken.

Daarnaast heb je zo veel verschillende keuzes in barndeuren dat er altijd wel een deur naar jouw smaak bij zit. Zo heb je ook prachtige witte barndeuren die iets rustiger ogen in je interieur, maar nog wel die landelijke feeling geven. En heb je ook al aan het deurbeslag gedacht? Zwart deurbeslag past namelijk perfect bij een landelijke deur en maakt het plaatje helemaal af.

 

Waar kan ik een barndeur kopen?

Natuurlijk kun je bij ons terecht voor de mooiste barndeuren. HomingXL heeft een ruim aanbod van Austria barndeuren. De landelijke deuren van Austria zijn gemaakt van eikenhout en door het gebruik van een toplaag hebben deze deuren wel de gewenste uitstraling van het hout, maar niet de nadelen, zoals de werking van hout. Of je nu op zoek bent naar een witte staldeur of een deur met de klassieke eikenhouten kleur, je vindt het in het ruime assortiment van Austria. Kom je er zelf niet helemaal uit hoe je een barn deur moet plaatsen? Neem dan een kijkje op onze deur-montage pagina. Wanneer je besluit om je deur te laten plaatsen door een van onze HomingXL-approved monteurs, ontvang je zelfs €30 korting op de deur montage per tweede geplaatste deur!