Vinyl traprenovatie

Voorheen werd het ook wel ‘zeil’ genoemd en zag het er best nep uit. Tegenwoordig is Vinyl juist hip en de meest veelzijdige product die er op dit moment verkrijgbaar is. Je hebt zelfs vinyl in betonlook , dé trend van nu. Het handigste aan vinyl is dat het gemakkelijk is schoon te maken. Gewoon met een dweil en stofzuiger, zonder dat er bobbels door het vocht kunnen ontstaan.

Over het algemeen wordt er vaak weinig aandacht besteed aan de trap, maar de trap kan een prachtige eyecatcher zijn in je interieur. Begin daarom nu met je traprenovatie! Ook met vinyl heb je talloze opties en voordelen, bekijk al onze vinyl traprenovatie producten!

    De voordelen van Vinyl:
  • Betaalbaar
  • Naadloos en eenvoudig te verwerken
  • Heeft een dempende werking
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Oppervlak is stroever: minder kans om uit te glijden
  • Geeft karakter en heeft een rijke warme uitstraling

Geluiddempend & veilig

Hout en laminaat zijn erg gehorig, vinyl daarentegen niet. Vinyl is namelijk de meest dempende trap van alle trapsoortbekleding. Vooral in appartementen/flats is het handig om zo minder overlast te creëren.
Naast een dempende werking heeft vinyl ook een veilige eigenschap. Vinyl heeft een licht stroeve oppervlakte met voelbare structuur. Samen met het geïntegreerde anti-slip profiel zorgt het ervoor dat je jarenlang vertrouwd en veilig je trap op én af kunt.

Vinyl Traprenovatie in maar 4 stappen:

Vinyl is erg gemakkelijk zelf te verwerken, je hebt namelijk alleen een stanleymes nodig en dus geen decoupeerzaag (scheelt je een hoop rommel). Met vinyl heb je een trap zonder zichtbare naden, dit komt doordat de snijranden van het vinyl wordt weggewerkt door het aluminium neusprofiel.

Stap 1: Reinig je trap en meet de bestaande trede nauwkeurig op

traprenovatie vinyl meten

Om je trap goed te reinigen heb je speciale reinigingsmiddelen. Als de trap goed schoon is kun je gaan starten met de bestaande trede nauwkeurig te gaan opmeten. Dit kan met behulp van een trapspin. Als alternatief kun je modelleer tape gebruiken. Met het CanDo modelleer tape kun je eenvoudig de maatvoering van je bestaande traptrede overnemen op de traptrede.


Stap 2: Snij het vinyl uit op de juist maat

Nu je weet wat de maten zijn van de traptreden, kun je gaan starten met het vinyl uit te snijden op maat.
Tip: gebruik het trapneusprofiel als liniaal.


Stap 3: Plaats het vinyl

Vinyl trap plaatsen

Verwijder de beschermlaag van het vinyl en plak de trede op haar plaats. Nu nog de maten van de stootborden opmeten en uitsnijden op maat. Hier geldt ook weer verwijder de beschermlaag en plak het stootbord op zijn plaats.


Stap 4: Plaats een trapneusprofiel voor de Finishing Touch

Bepaal de juiste afmeting en snij het trapneusprofiel op maat. Na het plaatsen van het trapneusprofiel werk je deze af met het op maat gesneden vinyl plakstrip.

Je trap is nu helemaal klaar en direct te gebruiken!

Bekijk het instructiefilmpje over de montage van vinyl traprenovatie om te zien hoe gemakkelijk het is.