Vlonderterras
















Modern, rustiek, landelijk of juist super strak: een vlonder tuin kan alle vormen aannemen. Op zoek naar inspiratie? Deze 7 leuke vlonder tuin ideeën prikkelen je brein. Had je ooit gedacht er zoveel mogelijk was met een vlonder in de tuin? Na het lezen van dit blog wel!

#1 Rond het zwembad

Heb jij zo’n grote achtertuin dat er een zwembad in past? Dan zijn wij maar wat jaloers op je. Om dat zwembad moet natuurlijk ook iets komen. Wanneer je net gezwommen hebt, wil je niet met je natte voeten in het gras staan. Het is praktisch om een rand om je zwembad te bouwen waar je niet over uitglijdt. Zeker wanneer je kinderen hebt wil je voorkomen dat ze over gladde tegels vallen. Dit kan door een vlonder om je zwembad heen te bouwen. Kies voor een composiet vlonder. Deze is meer antislip dan een houten vlonder.

Vlonder zwembad














#2 Onder je terrasoverkapping

Heb je een mooie terrasoverkapping in je tuin staan en wil je daar een knus hoekje van maken? Dan kan een vlonder in de tuin daarbij helpen. Doordat de vlonderplanken op het gras worden geplaatst is het ook nog eens goed voor je tuinmeubelen. De tuinmeubelen hebben geen last van wateroverlast en staan lekker droog onder de overkapping. Het hoekje nodigt uit om daar urenlang in te relaxen en genieten.

#3 Een knus dakterras of balkon

Wanneer je een dakterras of balkon hebt, heeft deze vaak een betonnen ondergrond. Dit zit niet alleen lekker (het is immers heel hard), maar het geeft ook een koele uitstraling aan je buitenplek. Wil je het een stuk knusser maken? Dan kun je daar mooie houten of composieten vlondertegels neerleggen. Deze tuin ideeën met vlonder geven net wat meer warmte aan je balkon of dakterras. Zeker wanneer je dit verder aankleedt met een comfortabel bankje met een kleedje op de grond.

Vlonder balkon














#4 Een moderne tuin met vlonder

Heb je op dit moment een hele strakke tuin en wil je deze wat meer sfeer geven? Wissel de betonnen of cementen tegels af met vlondertegels of vlonderplanken. Deze kunnen een pad vormen van het terras naar de woning. Door de combinatie van het rustieke hout (of houten look and feel) en de moderne en strakke vormen, krijg je een hele mooie afwisseling tussen natuurlijk en modern.

#5 Aan het water 

Eén van de tuin ideeën met een vlonder is wat ons betreft erg vanzelfsprekend. We zien namelijk veel vlonders in de tuin met een vijver of langs de sloot aan de achterkant van de tuin. Maar dat dit zo’n veelvoorkomend idee is, betekent wel dat het een goed idee is. Anders zouden niet zo veel mensen dit leuk vinden. Ben je gezegend met een woning aan het water? Maak er dan gebruik van om een terras aan het water te creëren. Heerlijk voor in de zomer! Je hoeft er alleen nog een paar loungestoelen neer te zetten en klaar is Kees.

Vlonder aan water














#6 Een verhoogd terras

Is je achtertuin aan de kleine kant? Dan kan het helpen om een verhoogd terras te maken. Zo werk je in de hoogte en niet in de breedte. De tuin lijkt zo groter te zijn dan dat hij in werkelijkheid is. Je kunt vlonderplanken zelfs gebruiken om een opstapje te maken naar het verhoogde terras. Zo maak je er één prachtig geheel van.

Vlonder verhoogd














#7 Om de jacuzzi heen

Altijd al gedroomd van een jacuzzi in de tuin, maar wil je niet zo’n statig ding neerzetten? Bouw hem dan in met een vlonder eromheen. Zo past de jacuzzi mooi in de tuin en staat hij niet volledig in het zicht. Je werkt hem als het ware op een chique manier weg. En je hebt er nog profijt van ook, want je kunt er heel eenvoudig inkomen. Geen klimtocht, maar een fijne afdaling in het heerlijke warme water. Wij zijn fan van dit vlonder tuin idee.

Vlonder jacuzzi














Zoveel mogelijkheden met een tuin met vlonder

Zie je, er zijn een hoop vlonder ideeën om uit te proberen. Afhankelijk van de grootte van je tuin en je budget, kun je bepalen welke van deze vlonder tuin ideeën het beste past bij jou. Misschien heb jij je zinnen al gezet op een verhoogd terras of heb je een balkon dat je eenvoudig wil pimpen. Wat je keuze ook gaat zijn: je bent bij HomingXL aan het juiste adres voor alles wat met vlonders te maken heeft.