De voordelen van een terrasoverkapping met zonwering

Wil je in de zomer lekker relaxt in de tuin zitten, maar niet in de felle zon? Dan is een terrasoverkapping misschien een goede optie voor jou. Behalve dat een terrasoverkapping met zonwering de zon tegenhoudt heeft het nog vele andere voordelen. Lees hier de 8 voordelen van een terrasoverkapping met zonwering:



1. Bescherming tegen de zon:

Uiteraard helpt een zonwering tegen de zon, zodat je lekker in de schaduw in de tuin kunt zitten. Dit zorgt er ook voor dat je niet zult verbranden wat natuurlijk beter is voor je huid. Ook is het beter voor je tuinmeubels. In de schaduw zullen ze minder snel verkleuren. Een schaduwdoek is ideaal voor bij een terrasoverkapping om lekker in de schaduw te zitten. Het schaduwdoek is in- en uitschuifbaar voor als je ook in de zon wil zitten. Vergeet je niet in te smeren ;)

2. Een aangename temperatuur:

Een zonwering zorgt ervoor dat je niet in de directe zon zit en houdt veel warmte van de zonnestralen tegen. De temperatuur zal in de zomer hierdoor aangenamer zijn. Fijn als je bijvoorbeeld buiten wil lunchen of buiten wil werken.

3. Het biedt privacy:

Woon je in een drukke buurt of aan de straatkant? Een zonwering kan er voor zorgen dat je meer privacy in je tuin hebt. Voornamelijk shutter schermen met verstelbare lamellen zijn ideaal om meer privacy te creëren. Ze geven een elegante uitstraling aan je tuin, maar hebben functionele voordelen.

De voordelen van een terrasoverkapping met zonwering

4. Het kan helpen om energie te besparen:

Doordat je buiten lekker in de schaduw op een koele plek kan zitten, hoef je minder de airconditioning of ventilator aan te zetten. Dat is uiteraard beter voor het milieu en ook beter voor de portemonnee.

5. Het geeft je huis en tuin een meerwaarde:

Een mooi schaduwdoek, shutters of andere zonwering aan je terrasoverkapping is een positieve toevoeging aan je tuin. Je tuin zal er hierdoor nog aantrekkelijker uitzien, waardoor je ook meer gaat genieten en met veel plezier in je tuin gaat zitten.

6. Ook bij minder mooi weer:

Zeker niet onbelangrijk is dat je bij minder mooi weer ook onder je terrasoverkapping met zonwering kan genieten. Een schaduwdoek is waterafstotend en houdt tot zekere hoogte regen en wind tegen. De lamellen van een shutter zou je helemaal kunnen sluiten, zodat de zijkant dicht is en je beschermt tegen regen en wind. Wel raden we aan om een schaduwdoek in de koude wintermaanden binnen op te bergen.

7. Voor praktische redenen:

Een terrasoverkapping met zonwering kun je ook gebruiken als extra opbergruimte. Tuinmeubels, potplanten en tuingereedschap kan overdekt staan en hoeft niet altijd worden opgeborgen.

8. Het geeft sfeer:

Naast alle praktische redenen brengt een terrasoverkapping met zonwering ook sfeer en gezelligheid. Doordat het de ruimte kleiner maakt wordt het automatisch knusser. Steek een paar kaarsen aan of een knisperend vuurtje. Dat maakt de lange zomeravonden nog sfeervoller.

 

Interesse in een zonwering? Bekijk in de video hieronder hoe het Harmonica schaduwdoek wordt gemonteerd aan een terrasoverkapping.