Wat kost een terrasoverkapping?

Wat kost een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een geweldige toevoeging aan elke buitenruimte. Het biedt beschutting tegen regen, zon en andere weersomstandigheden, waardoor je het hele jaar door van je terras kunt genieten. Als je overweegt om een terrasoverkapping aan te schaffen, vraag je je wellicht af wat de kosten hiervan zijn. Hieronder bekijken we de prijsfactoren en geven we je een overzicht van de kosten van een terrasoverkapping.

Materialen

De prijs van een terrasoverkapping is afhankelijk van verschillende factoren. Het materiaal speelt een belangrijke rol. Zo is de meest voorkomende overkapping gemaakt van hout. Een houten overkapping heeft een warme en natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende bouwstijlen en tuinontwerpen. Ons assortiment overkappingen bestaat uit diverse houtsoorten. Andere materialen die vaak worden gebruikt voor een overkapping, zijn aluminium, staal en glas.

Wat kost een terrasoverkapping?

Type terrasoverkappingen

Naast het materiaal is het ook belangrijk naar wel type terrasoverkapping je op zoek bent. Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen waaruit je kunt kiezen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen, maar ook met een ander prijskaartje. Terrasoverkappingen kunnen worden onderverdeeld in twee brede categorieën op basis van hun plaatsing: vrijstaand en aanbouw.

Vrijstaande overkapping

Een vrijstaande overkapping staat vrij van het huis of schuur. Het meest betaalbare voorbeeld van een vrijstaande overkapping is een vrijstaande pergola. Een pergola is een open constructie met verticale palen en een dak van latten. De bovenkant van een pergola is dus niet volledig dicht. Wel kan hier een schaduwdoek worden bevestigd of kun je de pergola volledig laten begroeien met klimplanten. Onze vrijstaande houten pergola's zijn te koop in totaalpakket met prijzen variërend tussen de €425,60 en €2.547,- per complete set, afhankelijk van de afmetingen en houtsoort.

Naast pergola's zijn ook tuinhuizen, kapschuren en buitenverblijven voorbeelden van vrijstaande overkappingen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een overkapping met schuur, neem dan zeker even een kijkje bij onze tuinhuizen of buitenverblijven. Door de vele verschillende afmetingen en opties die we bieden, liggen de prijzen van deze overkappingen ook gemiddeld wat hoger. De prijzen van deze buitenverblijven beginnen vanaf €1709,- en bieden mogelijkheid om het volledig naar eigen smaak aan te passen.

Wat kost een terrasoverkapping?

Aanbouw overkapping

Een aanbouw overkapping is, zoals de naam al zegt, een aanbouw aan het huis of een schuur. Één zijde van de overkapping grenst aan het gebouw. In ons assortiment vind je een houten aanbouw overkapping en een aanbouw pergola. Een aanbouw overkapping wordt ook wel een veranda genoemd en kun je zien als een verleningen van je huis. Een veranda is een terrasoverkapping die aan één zijde aan het huis is bevestigd. Het heeft een dak en kan gedeeltelijk of volledig gesloten zijn met ramen en deuren. Zonder eventuele accessoires zijn de prijzen van de veranda overkapping bouwpakket in ons assortiment vanaf €799,-. Al onze veranda's zijn Douglas overkappingen.

Een aanbouw pergola is een frame met een open dak. Houten aanbouw pergola's zijn bij ons te koop per set met prijzen tussen €348,50 tot €887,50. Net zoals bij een vrijstaande pergola, kun je aan een aanbouw pergola ook een schaduwdoek bevestigen. Het voordeel van een schaduwdoek is dat je het kunt in- en uitklappen, waardoor je zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten. Wil je meer weten over een terrasoverkapping met zonwering? Lees dan hier ons blog.

Wat kost een terrasoverkapping?

Afmetingen en maatwerk

De grootte van de overkapping speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs. Hoe groter de overkapping, hoe hoger de prijs. Grotere overkappingen vereisen meer materiaal en arbeid. In ons assortiment heb je keuze uit verschillende lengtes en breedtes. Als je specifieke wensen hebt die niet kunnen voldaan worden met standaardafmetingen, kun je overwegen een overkapping op maat te laten maken. Maatwerkoplossingen zijn vaak duurder dan standaardopties.

Wat kost een terrasoverkapping inclusief montage?

Voor de handige doe-het-zelf klusser is het monteren van een overkapping goed te doen, maar als je twee linkerhanden hebt, kun je bij ons de terrasoverkapping laten monteren door ervaren vakmannen. De montage van de overkapping is al vanaf €89,- per m2. Wil je meer informatie over montage van je overkapping, check dan deze pagina.

Wat kost een terrasoverkapping?

Accessoires

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar om je overkapping naar je persoonlijke smaak aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting en verwarming, maar ook zonwering. Een schaduwdoek is een uitstekende optie om schaduw en bescherming tegen de zon te bieden. Je kan ook kiezen om deuren en/of ramen in je overkapping of houten lamellen, ook wel shutters genoemd. Voor alle overkapping accessoires kun je een kijkje nemen op onze accessoires pagina.

Het bepalen van de exacte kosten voor een terrasoverkapping is afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Het materiaal, type, afmetingen en extra accessoires spelen allemaal een rol bij het bepalen van de prijs van een overkapping. Heb je nog meer vragen over een nieuwe overkapping of overkapping regels, zoals is een terrasoverkapping vergunningsvrij? Het antwoord vind je in ons blog.