Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe schutting, heb je de keuze uit veel verschillende soorten schuttingen, zoals hout of composiet. Het aanschaffen van een schutting is een grote investering en als het goed is staat deze tientallen jaren in je tuin. Het is daarom erg belangrijk dat je nieuwe schutting perfect bij je past. Maar hoe kom je er nou achter welke schutting het beste bij jou past? Wij vertellen het je in deze blog!

Schutting hout beton bij Holming xl Schuttingen online bestellen Schuttin online kopen, bij Homing XL Vianen

Ga voor modern met een glazen schutting

Ben je op zoek naar een schutting, maar is 100% privacy niet de belangrijkste factor? Of ben je juist op zoek naar een moderne schutting die dé eyecatcher van je tuin wordt? Dan is een glazen schutting wellicht iets voor jou. Glazen schuttingen worden vaak gecombineerd met aluminium schuttingen.

Glazen schutting Schuttingen online bestellen Schuttin online kopen, bij Homing XL Vianen

Geen zorgen over onderhoud met composiet schuttingen

Je kunt ook kiezen voor composiet schuttingen. Composiet schuttingen hebben veel voordelen. Zo zijn composiet schuttingen duurzaam, onderhoudsarm en van zeer goede kwaliteit. Doordat composiet schuttingen bestaan uit 50% houtvezels en 50% kunststofvezels gaan de schuttingen langer mee en hebben ze nog steeds een natuurlijke houten uitstraling.  Bij ons heb je keuze uit veel verschillende kleuren, zo kun je kiezen uit veel verschillende kleuren als antraciet en bruin. Daarnaast heb je ook keuze uit verschillende topmerken zoals C-Wood, DuoWood, Elephant en Plus Danmark. Zo zit er altijd een perfecte schutting voor jou bij!

Composiet schuttingen online bestellen Composiet schuttingen, onderhoudsvrij Composiet schuttingen - online bestellen

Hout beton schutting: een populaire duurzame schutting

Wellicht is een hout & beton schutting look iets voor jou. Deze combinatie is een opkomende moderne trend en is enorm populair. Deze schuttingen zien er namelijk niet alleen mooi uit maar zijn ook duurzaam, stevig en gaan langer mee dan een doorsnee houten schutting, omdat de houten onderdelen niet in contact komen met de grond.    

Houten schuttingen voor een warme sfeer in de tuin

Uiteraard kun je ook kiezen voor een natuurlijke houten schutting. Alle houten schuttingen in ons assortiment zijn FSC gecertificeerd, wat inhoudt dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Het is belangrijk om te weten dat er verschillen zitten in levensduur van houten schuttingen. Zo hebben geïmpregneerde en grenen schuttingen een kortere levensduur dan hardhout schuttingen. Het is belangrijk om je houten schutting goed te onderhouden, zodat je schutting zo lang mogelijk mooi blijft. Bij hardhout schuttingen kun je kiezen uit merken zoals Elephant en Smaragd. Hierin heb je weer keuze uit verschillende houtsoorten zoals: Bankirai, Kempas en Keruing.

Een natuurlijke uitstraling met natuurschuttingen

Een natuurlijke uitstraling met natuurschuttingen

Wanneer je op zoek bent naar mooie decoratie in de tuin maar tegelijkertijd meer privacy wil zijn de natuur schuttingen wellicht iets voor jou. Door wilg te gebruiken in de natuurschermen behoud je een vredig en vriendelijk uitzicht in je tuin en heb je tegelijkertijd meer privacy.

 

Twijfel je nog steeds over welke schutting het beste bij je past of wil je de schuttingen graag zien voordat je deze aanschaft? Kom dan eens langs in onze showroom in Vianen, onze experts staan daar voor je klaar om je persoonlijk advies te geven over onze schuttingen. Zo zorgen we er samen voor dat jij de beste keuze maakt!