Soorten schuttingen

Welke soort schutting past het beste bij mij?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe schutting, heb je de keuze uit veel verschillende soorten schuttingen, zoals hout of composiet. Het aanschaffen van een schutting is een grote investering en als het goed is, staat deze tientallen jaren in je tuin. Het is daarom erg belangrijk dat je nieuwe schutting perfect bij je past. Maar hoe kom je er nou achter welke soort schuttingen er zijn en welke het beste bij jou past? Wij vertellen het je in deze blog!

Composiet schutting: geen zorgen over onderhoud

Onze meest verkochte soorten schuttingen zijn composiet schuttingen. Deze schuttingen hebben veel voordelen. Zo zijn composiet schuttingen duurzaam, onderhoudsarm en van zeer goede kwaliteit. Doordat de schuttingen bestaan uit 50% houtvezels en 50% kunststofvezels gaan de schuttingen langer mee en hebben ze nog steeds een natuurlijke houten uitstraling. Wil je composiet? Dan heb je nog veel verschillende schutting soorten om een keuze uit te maken. Bij ons heb je keuze uit veel verschillende kleuren, zoals antraciet en bruin en kun je kiezen uit verschillende hoogtes. Daarnaast heb je ook keuze uit verschillende topmerken, waaronder C-Wood, DuoWood, Elephant en Plus Danmark. Zo zit er altijd een perfecte schutting voor jou bij!

Composiet schuttingen

Houten schutting: warme sfeer in je tuin

Uiteraard kun je ook kiezen voor een natuurlijke houten schutting. Alle houten schutting soorten in ons assortiment zijn FSC gecertificeerd, wat inhoudt dat ze afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. We hebben twee categorieën hout: hardhout en zachthout. Het verschil tussen deze twee is soorten schuttingen heeft te maken met de herkomst van het hout. Het is belangrijk om te weten dat er verschillen zitten in levensduur van houten schuttingen. Een voorbeeld van een zachthoutsoort is Douglas lariks. Deze houtsoort valt onder zachthout, maar heeft veel kenmerken van hardhout en wordt vaak gebruikt in combinatie met beton. Douglas hout gaat gemiddeld 10-15 jaar mee. Voorbeelden van hardhoutsoorten zijn Bankirai, Kempas en Keruing. Deze houtsoorten gaan gemiddeld 20-25 jaar mee. Wil je meer informatie over het verschil tussen hardhout en zachthout? Bekijk dan deze pagina. Om je schutting zo lang mogelijk mooi te houden, hebben we wat tips voor je op onze onderhoud van houten schuttingen pagina. Lees verder en ontdek nog meer soorten schuttingen!

Houten schuttingen

Hout & beton schutting: populair & duurzaam

Wellicht is een hout & beton schutting iets voor jou. Deze combinatie is enorm populair. Hout & beton schuttingen bestaan uit houten tuinschermen met een betonnen ombouw. Omdat de houten onderdelen op deze manier niet in contact komen met de grond, gaan deze schuttingen langer mee dan een doorsnee houten schutting. Naast dat deze soorten schuttingen er mooi uit zien, zijn ze dus ook duurzaam en stevig.

Hout en beton schuttingen

Aluminium of glazen schutting: strakke en moderne uitstraling

Ben je op zoek naar een moderne schutting? Kies dan voor een aluminium schutting. Je kunt de schutting zelf samenstellen door aluminium en composiet lamellen te combineren. Is 100% privacy niet de belangrijkste factor? Of ben je juist op zoek naar een schutting die dé eyecatcher van je tuin wordt? Dan is een glazen schutting wellicht iets voor jou. Glazen schuttingen worden vaak gecombineerd met aluminium schuttingen.

Aluminium en glazen schuttingen

Twijfel je nog steeds over welke schutting het beste bij je past? Bekijk dan onze soorten schuttingen tuin op onze website. Wil je de schuttingen graag zien voordat je deze aanschaft? Kom dan eens langs in onze showroom in Vianen, waar onze experts klaar staan om je persoonlijk advies te geven over onze soorten schuttingen. Zo zorgen we er samen voor dat jij de beste keuze maakt!