Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Cumaru hout

Cumaru hout is nog niet heel bekend in de Benelux ondanks dat Cumaru tot één van de mooiste hardhout soorten ter wereld behoort. Afkomstig uit Zuid-Amerika, is Cumaru hardhout een zeer duurzame houtsoort. Met een duurzaamheidsklasse van 1 gaat het hout wel 25 jaar mee. Cumaru heeft een geel- tot roodbruine kleur en is erg zwaar. Doordat het een zware houtsoort is en erg hard, is het een moeilijk te bewerken hout. Cumaru is wel goed te schaven, wat terug komt in bijvoorbeeld vlonderplanken.

Cumaru hout toepassingen

Cumaru hout wordt vaak in buiten constructies toegepast. Vlonderplanken en tegels zie je steeds vaker van Cumaru hout. Daarnaast wordt het hout gebruikt bij onder andere vrachtwagenvloeren, meubelen en in de scheepsbouw. Hierbij mag het gewicht zwaarder namelijk ook zwaarder. Wanneer je vlonderplanken of tegels van Cumaru wilt kopen, dan heb je ook een goede onderconstructie nodig. Houd hier rekening mee wanneer je Cumaru gaat kopen. Voor het gemak hebben wij totaalpakketten van Cumaru vlonderplanken samengesteld, zodat je altijd een goede onderconstructie hebt voor je vlonderplanken.


Cumaru hout eigenschappen

In onderstaande tabel vind je gemakkelijk alle benodigde informatie over Cumaru hout.

KenmerkOmschrijving
Bewerkbaar Cumaru hardhout is moeilijk om te bewerken, dit komt door zijn gewicht en hardheid. Wanneer je Cumaru wilt boren of schroeven, dan moet je altijd eerst voorboren. Het lijmen met Cumaru gaat slecht en wordt niet aanbevolen. Wel zijn Cumaru planken goed te schaven.
Duurzaamheidsklasse 1 (zeer duurzaam, levensduur 25+ jaar).
Kleur Cumaru heeft een geel- tot roodbruine kleur.
Massa Vers Cumaru hout weegt 1100 - 1300 kg / m3. Bij 12% vochtgehalte is dit 900 - 1100 kg / m3.
Namen Cumaru, Tonkawood, cumarut, tonka.
Cumaru Assortiment HomingXL Vlonderplanken en tegels.