Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Vlonderplanken

Vlonderplanken

 

Lees meer over...

 • Laagste prijsgarantie

 • Verschillen tussen
  hout & composiet

 • Inspiratie
  composiet vlonder

 • Inspiratie
  houten vlonder

 • Vlonder in
  10 stappen

 • Meer over
  vlonderplanken

 

Meer over vlonderplanken

Een mooi terras van vlonderplanken in je tuin is een echte blikvanger. Een houten vlonder of een WPC composiet vlonderterras zorgt voor een heerlijke plek om te ontspannen in je tuin. Natuurlijk kan je een vlonderterras ook aanleggen onder je overkapping of veranda. Bij HomingXL hebben we een ruim assortiment vlonderplanken. Bij je keuze voor het soort vlonderplank kies je uit onder andere het materiaal vlonder, de kleur terrasplank en de uitvoering van de vlonderplank. Door hierover goed na te denken kan je vervolgens een juiste keuze maken uit ons uitgebreide aanbod vlonderplanken.

Vlonderplanken van composiet

Als je kiest voor vlonderplanken van composiet, geniet je van vele voordelen ten opzichte van houten vlonderplanken. Zo zijn vlonderplanken van composiet onderhoudsarm, wat inhoudt dat je deze niet jaarlijks in de olie of lak hoeft te zetten. Daarnaast is het zo dat deze vlonderplanken erg veilig zijn. Bij regenval kunnen zowel composiet als houten vlonderplanken enigszins glad worden. De oorzaak hiervan zit hem in de profilering van de vlonderplank. In geribbelde vlonderplanken kan het water namelijk blijven staan, waardoor deze glad kunnen worden. Bij composiet vlonderplanken heb je niet te maken met splinters, waardoor je gerust met blote voeten erop kan lopen. Ideaal dus ook wanneer je vlonderplanken zoekt voor rondom je zwembad of vijver. Op onze informatie pagina vind je nog veel meer voordelen van composiet vlonders en kan je ook meer lezen over wat composiet nou precies is.

Het aanbod in composiet vlonders is bij HomingXL zeer groot. Zo kan je kiezen uit diverse merken waaronder Elephant en DuoWood. Tevens zijn er vlonderplanken met verschillende oppervlaktes. Ga bijvoorbeeld voor een fijne ribbel, vlakke plank of een vlonderplank met schorsmotief. De vlonderplanken zijn beschikbaar in diverse kleuren zoals antraciet en bruin. Binnen die kleuren kan je nog kiezen uit diverse tinten antraciet en bruin. Zo hebben wij vlonderplanken in een donkerbruine kleur welke niet voor hout onder doet. Hierdoor heb je een vlonder van composiet met een mooie houtlook. Met daarnaast de keuze diverse diktes, breedtes en lengtes, is er voor ieder terras een passende vlonderplank te vinden.

Vlonderplanken van hout en bamboe

Vlonderplanken van hout of bamboe zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer in jouw tuin. Wanneer je besluit om voor houten vlonderplanken te kiezen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo dien je een afweging te maken tussen hardhout en zachthout (ook wel naaldhout genoemd). Het voordeel van hardhout is dat het een veelal langere levensduur (circa 25 jaar) heeft. Daarnaast is het hout van nature sterker dan zachthout. Een nadeel is wel dat hardhout duurder is dan zachthout. Bekende hardhout houtsoorten zijn onder andere Bankirai, Bamboe, Keruing en Kempas. Bamboe is eigenlijk geen houtsoort maar een grassoort, echter heeft bamboe wel de eigenschappen van hardhout. Heb je een kleiner budget te besteden, dan zijn de zachthouten vlonderplanken een goed alternatief. Deze vlonderplanken hebben weliswaar een kortere levensduur (circa 10-15 jaar) dan hardhouten vlonderplanken, maar wanneer je deze goed onderhoudt, kun je de levensduur ervan verlengen. Bekende zachthout houtsoorten zijn Vuren, Grenen en Douglas/Lariks, waarvan Douglashout het meest populair is. Deze houtsoort wordt ook veel gebruikt als constructiehout. Wil je meer informatie over wat duurzaam hout is en wat FSC hout is? Lees dan onze pagina over duurzaam hout.

Vlonderplanken voor je terras kopen

De keuze voor welk soort vlonderplank je wilt gaan kopen heeft te maken met je eigen smaak. Wil je een vlonderplank die gemakkelijk is in onderhoud, kies dan voor een WPC composiet vlonder. Een vlonder met een warmere uitstraling? Dan kies je voor een vlonder van hardhout. Een vlonder met een robuuste en stoere uitstraling? Dan is een vlonder van Douglas vlonderplanken misschien de juiste keuze voor jou. Heb je een klein budget, kijk dan eens dan naar onze zachthout vlonders. Voor alle vlonderplanken geldt dat deze bij HomingXL eenvoudig en snel zijn te bestellen via de site. Ook voor de bijbehorende accessoires zoals een worteldoek, vlonderverlichting en randafwerking ben je bij HomingXL aan het juiste adres. Weet je niet hoeveel schroeven of clips je nodig hebt bij jouw vlonderplanken? Dan bieden onze vlonder totaalpakketten een uitkomst. Hierin zitten vlonderplanken, onderbalken en de bevestigingsmaterialen. Kies de vlonderplank naar wens uit en vul vervolgens het aantal m2 in welke je nodig hebt. Door de automatische berekening weet je vervolgens precies hoeveel je van alles nodig hebt en kun je dit direct bestellen.

Vlonder plaatsen van terrasplanken

Bij het plaatsen van een vlonder is een goede onderconstructie van groot belang. Zorg er dus voor dat je hier veel aandacht aan besteed. Is de onderconstructie op de juiste wijze aangelegd, dan is het afwerken met composiet terrasplanken of houten vlonderplanken eenvoudig te realiseren. Houten terrasplanken worden direct op de onderconstructie geschroefd, bij WPC composiet terrasplanken maakt men gebruik van bevestigingsclips die de vlonderplanken nagenoeg blind aan elkaar bevestigd. Voor elk merk en type vlonderplank vind je een duidelijke handleiding bij de producten of kan je bij de instructies lezen. Uiteraard zijn alle vlonderplanken online te bestellen, maar ook te bezichtigen in onze showroom. Wil je weten welke vlonder het beste bij jou past? Lees dan ons blog of bekijk onze inspiratie pagina over WPC composiet terrasplanken en houten vlonders.

Specialist