Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Grenenhout

Grenenhout valt onder het zachthout en is een bekende houtsoort. De bomen kunnen een hoogte van wel 30 tot 40 meter bereiken. De diameter van de stam kan erg verschillen, van 0,6 tot 1,2 meter. Het Grenenhout heeft een lichte, soms geelachtige, kleur. Het hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3-4. Dat is wel een klasse hoger dan vurenhout. Dit komt doordat Grenenhout meer hars bevat in het kernhout. Grenen laat zich goed impregneren tot in de kern van het hout. Het impregneren van het hout verbeterd de levensduur van het hout. Hierdoor zie je dat veel van onze schuttingen, vlonderplanken, balken en overige tuinproducten veelal zijn geïmpregneerd.

Grenen hout toepassingen

Grenen hout wordt veel toegepast in de bouw. Hierbij kan je denken aan binnenkozijnen, ramen, deuren, vloeren, balkhout en timmerhout. Het hout wordt hierbij niet direct blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor het hiervoor prima als materiaal kan dienen. Voor buiten gebruik vind je vaak geïmpregneerd Grenen hout. Door de aangebrachte impregneer laag wordt de levensduur van het Grenen hout verlengd, waardoor je dus langer plezier hebt van het hout. In combinatie met de lage prijs, zie je dat Grenen hout veel wordt toegepast in de tuinen. Schuttingen, vlonderplanken, tegels en tuinmeubels zijn veel populaire producten welke van Grenen hout worden gemaakt. Het Grenen hout heeft door het impregneren een lichte, groene kleur gekregen. Deze kleur verdwijnt echter weer na enkele maanden door de weersinvloeden. Hierna krijgt hij weer zijn meer natuurlijke kleur terug en is het hout nog steeds geïmpregneerd.

-

Grenen hout eigenschappen

In onderstaande tabel vind je gemakkelijk alle benodigde informatie over Grenenhout.

KenmerkOmschrijving
Bewerkbaar Grenenhout is gemakkelijk met de hand en machinaal te bewerken. Het hout laat zich gemakkelijk lijmen, boren, zagen, schuren, spijkeren en schroeven, waardoor je er alle kanten mee op kan.
Duurzaamheidsklasse 3-4 (Beperkt duurzaam, levensduur 5 – 10 jaar). Wanneer je het Grenen hout echter goed impregneert, dan valt het geïmpregneerde Grenen hout in duurzaamheidsklasse 3 (levensduur 10 – 15 jaar).
Kleur Grenen hout heeft een geelbruin tot roodbruine kleur.
Massa De volumieke massa van gedroogd Grenen hout bedraagt 320 - 530 kg / m3.
Namen Grenen, Grenenhout.
Grenen Assortiment HomingXL Schuttingen, vlonderplanken, tuindeuren, poorten, buitenmeubels, palen, balken, planken hekken en nog veel meer.