Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten terrastegels leggen

Montage op zachte ondergrond (aarde, zand, etc.)

 

*BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de tuin- en terrastegels niet direct op de grond liggen.*

Bij het monteren van de terrastegels de montage instructies nauwgezet volgt. Voor het plaatsen van tuintegels maak je in veel gevallen gebruik van een houten onderconstructie met eventueel een worteldoek. Afhankelijk van de maatvoering terrastegel werk je met twee of drie houten onderbalken per tegel. Op deze manier zorg je voor een stabiele basis om de terrastegels te monteren. Ga je onderbalken op tegels monteren, dan heb je hier geen slotbouten voor nodig. Je kan de onderbalken dan bevestigen met behulp van verbindingshoekjes of slagbouten aan de tegels. Doordat je houten onderbalken gebruikt, ontstaat er voldoende ruimte om te ventileren onder de tuintegels. 

 

Stap 1: Verwijder eerst al het onkruid. Egaliseer de ondergrond en gebruik een anti worteldoek.

 

Stap 2: Plaats de (stoep)tegels op het anti worteldoek.

Stap 3: Plaats de onderregels op de (stoep)tegels. De onderregels liggen nu los van de grond zodat ze niet onderhevig aan de elementen zijn.

Stap 4: Monteer de tuin- en terrastegels nu op de regels. Zorg voor 5 mm tussenruimte tussen de tuin- en terrastegels. Tegels van 50x50cm steunen op 3 regels en tegels van 90x90cm steunen op 4 regels.

 

Montage op harde ondergrond (beton, tegels, etc.)

 

*BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de tuin- en terrastegels niet direct op de grond liggen.*

 

Stap 1: Plaats de hardhouten onderregels minstens 30mm uit de kant op de steunen. Leg de onderregels op onderlinge afstand van ongeveer 30cm.

 

Stap 2: Gebruik voor tuin- en terrastegels van 50x50cm 3 onderregels voor optimale ondersteuning. Monteer de tuin- en terrastegels nu op de regels.