Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten terrastegels onderhouden

Hardhout tegels

Je houten terras krijgt veel te verduren door het jaar heen. Om ervoor te zorgen dat je terras er keurig uit blijft zien en langer mee gaat is het belangrijk dat je het goed onderhoudt. Voor hardhout tegels adviseren wij hardhout olie. Door de behandeling van deze olie zal er een oliefilm op het hout komen. Dit zorgt voor verhoogde duurzaamheid en kleurbehoud. Als deze film afgesleten is zal het hout vergrijzen. Dit betekend niet dat dan ook gelijk het effect van de olie is uitgewerkt, deze zit namelijk ook in het hout getrokken waardoor de verhoogde duurzaamheid is ontstaan. Wij adviseren twee maal per jaar de hardhout olie aan te brengen voor een blijvend kleurbehoud. Per liter kan je een oppervlak van 12-15m2 onderhouden. Als je merkt tijdens het aanbrengen van de olie dat er veel olie in het hout wordt gezogen dan adviseren wij de olie nogmaals aan te brengen zodat het hout goed gevuld wordt met de olie voor een maximaal effect.

 

 

Tip: Voordat je je houten terras gaat behandelen moet je het oppervlak eerst goed reinigen. Dit doe je het best met een hogedrukreiniger. Let hierbij wel op dat er geen houtenvezels loskomen. Daardoor kunnen er splinters onstaan. Wanneer je terras goed is gereinigd is het belangrijk dat het oppervlak helemaal droog is voordat je de olie gaat aanbrengen. 

 

Zachthout tegels

Voor het onderhoud van zachthout tegels adviseren wij olie of beits te gebruiken. Je hebt geen grondlaag nodig om te kunnen beitsen. Beits is een goede bescherming tegen weer en wind en zal uw houten tegels duurzamer maken. Bij het gebruik van transparante beits blijft de houtstructuur goed zichtbaar. Als eerste dien je het hout te ontvetten/reinigen en laat ze vervolgens goed drogen. Als je de eerste maal gaat impregneren adviseren wij de beits te verdunnen met terpentine zodat de beits wat dunner is en makkelijker in het hout trekt. Daarna kan je een laag beits in onverdunde vorm aanbrengen. Let er op dat olie en beits beschikbaar zijn in verschillende pigmenten. Kies daarom het pigment wat het beste bij de tegels past.  

 

 

Tip: Door de beits/olie meerdere malen aan te brengen zal (afhankelijk van het pigment) het oppervlak donkerder van kleur worden.