Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Wat is een composiet schutting?

Composiet bestaat uit 50% houtvezels en 50% kunststofvezels. Hierdoor heeft composiet de voordelen van zowel hout als kunststof. Daarnaast is ook de prijs een groot verschil. Composiet is voordeliger dan een volledig kunststof tuinscherm en zit qua prijs tussen hardhout en zachthout in. Ook heeft composiet veel meer een hout-look dan een plastic scherm.

Hoe lang gaat composiet mee?

Composiet heeft een zeer lange levensduur en kan +15 jaar lang mee gaan. Het is daarnaast ook erg milieuvriendelijk. Zo geeft het product geen stoffen af bij een regenbui. De composiet schuttingen op HomingXL zijn ecologisch verantwoord, met name vanwege het gerecycled hout waarmee de kunststof is aangevuld.

Kan ik een monster aanvragen?

Ja, het is mogelijk om eerst een klein proefstukje van je houten schutting te ontvangen. Zo weet je precies welk materiaal je kunt verwachten. Meer informatie over het aanvragen van een monster vind je op onze monster aanvragen pagina.

Hebben jullie ook een showroom?

Jazeker, wij kunnen hier in Vianen alles laten zien wat wij op de webshop aanbieden. Wij kunnen je hier uiteraard ook informeren wat de mogelijkheden zijn en je van advies voorzien wanneer je dat nodig hebt.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wij hebben veel producten op voorraad, dus wij kunnen jouw bestelling snel inplannen bij onze transporteur. In alle gevallen is de ene week bestellen, uiterlijk de volgende week in huis.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, de prijzen van de artikelen zijn altijd inclusief BTW.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Dat is mogelijk, ons magazijn en onze voorraad staat in Vianen. Je kan kiezen voor afhalen bij het plaatsen van jouw bestelling. Je ontvangt van ons ook de afhaalgegevens na het plaatsen van de bestelling.

Hoe plaats je een composiet schutting?

Het plaatsen van een nieuwe schutting kan een lastige klus zijn, maar wanneer je onze 10 simpele stappen volgt voor het plaatsen van een schutting, kan zelfs een beginnende klusser een schutting plaatsen!

Kan ik mijn composiet schutting ook laten monteren?

Je wilt graag een nieuwe schutting in je tuin, maar je hebt simpelweg geen tijd of geen zin om hem zelf te plaatsen. Of misschien heb je stiekem wel twee linkerhanden, waardoor je het niet aandurft om zelf de schutting te gaan monteren. Dat is geen probleem! Wanneer je jouw schuttingdelen en andere benodigdheden via HomingXL bestelt, kun je ook gelijk een montage reserveren. Een extern, maar door ons goedgekeurd montagebedrijf, neemt dan contact met jou op voor het monteren van je schutting. Alles over het uitbesteden van de montage van je schutting lees je op onze schutting montage pagina pagina.

Hoe onderhoud je een composiet schutting?

Een composiet schutting vergt weinig onderhoud. Composiet heeft het grote voordeel dat het geen vocht opneemt en daardoor niet uitzet. Ook heb je met composiet weinig last van kleurverlies. Alleen na de eerste zonnestralen op nieuw composiet, zul je een paar procent verlichting zien. Hierna zal het composiet niet meer lichter worden. Ook van mossen en schimmels heb je (bijna) geen last met composiet. Om je schutting schoon te maken kun je gewoon gebruik maken van de hogedrukspuit.