Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Veelgestelde vragen en tips

Outdoor Life products

Technische specificaties blokhutten: 18, 28, 34 en 40 mm

 • Wandbalken van massief vurenhout, 18, 28, 34 of 40 mm dik, voorzien van messing en groef (34 en 40 mm wandbalken met dubbele messing en groef), onbehandeld, vierzijdig geschaafd en zorgvuldig uitgefreesd, hoekverbinding 4 plus Profil (vanaf 28 mm)
 • Alle maten zijn buitenmaten exclusief de hoekverbinding 2 x 9 cm
 • Dakhout 15 mm met messing en groef, dak- en gevellijsten
 • Dakbedekking: zwart dakleer, EPDM of bitumen shingles
 • Vloer is optioneel (tenzij anders aangegeven), druk geïmpregneerde vloekbalken 4 x 6 cm
 • Vloerhout 15 mm met messing en groef

Blokhut deuren en ramen

 • Voorzien van kunststof beglazing of echt glas en decoratieve raamverdeling
 • Deuren met cilinderslot of opbouwslot (18 mm). Enkele en dubbele deuren standaard linksdraaiend
 • Alle deuren en ramen worden compleet inclusief hang- en sluitwerk geleverd
 • Alle genoemde maten zijn circa maten

Van welke houtsoort zijn de blokhutten gemaakt?

De blokhutten zijn gemaakt van massief vurenhout. Deze houtsoort gaat ongeveer 7 jaar mee, maar met het juiste onderhoud kun je deze levensduur verlengen.


Zijn de blokhutten makkelijk in elkaar te zetten?

Ja. Het bouwen van een blokhut vereist geen ‘hogere klusacademie’. De tekeningen zijn altijd helder en logisch opgebouwd. Stap voor stap word je door het gehele traject geleid. Speciaal gereedschap is hierbij niet nodig. Snel, met gemak en met trots laat je je blokhut verijzen.

Tevens zijn de blokhutten voorzien van de zogenaamde 4 Plus Profil opzet. Dit geeft een zeer stabiele hoekverbinding en bestaat uit uitgefreesde en passende wandbalken. De hoekverbindingen zijn zeer sterk en tevens voorkomen deze indrogend hout. Verder zijn er geen scherpe hoeken aangebracht in de constructie, waardoor alles makkelijk te schilderen is.


Ik ben zelf niet zo handig, kunnen jullie mijn blokhut bouwen?

Ook voor iedereen met twee linkerhanden, of voor degene die het gewoon door iemand anders wil laten doen, bieden wij een montageservice. De prijs van deze service is per blokhut vermeld. Zodra je voor deze optie kiest zal een ervaren en professioneel montageteam de blokhut voor je opbouwen. Zorg hier wel voor een fundering die waterpas is.


Waar moet ik op letten bij het leggen van een fundering voor mijn blokhut?

Uiteraard moet je bij het leggen van de fundering letten op de ondergrond. Een ideale ondergrond is 100% vlak, verhard en waterpas, zodat er geen verzakking kan optreden. Een ondergrond kan bestaan uit gestort beton, strak aangelegde betonnen tuintegels of een constructie van hardhouten palen.

Let bij het maken van de fundering op de volgende punten:

 • Locatie. Denk hierbij aan zonuren, overhangende takken, aan het gras of aan het water etc. Denk aan overstekende delen als het dak. Verras niet de buurman met een deel van jouw blokhut in zijn tuin.
 • Zorg ervoor dat je op een harde ondergrond gaat werken. Indien je met palen werkt, zet deze zo diep tot je witte grond tegenkomt. Werk je met tegels: gebruik scherp zand en tril deze goed aan.
 • Zorg ervoor dat je fundering haaks en waterpas staat.
 • Leg van tevoren alle leidingen welke onder de fundering door moeten.

Hoe kan ik mijn blokhut het beste onderhouden?

Zoals gezegd is je blokhut een werkend product. Het hout krimpt en zet uit. Omstandigheden zoals vocht en droogte kunnen ervoor zorgen dat bij de blokhut scheuren en kieren kunnen optreden. Ondanks de uiterste zorgvuldigheid en aandacht voor kwaliteit bij het produceren van de blokhut kunnen er toelaatbare afwijkingen optreden. Dit heeft echter geen gevolgen voor je blokhut.

Om extreme uitzetting en krimp te voorkomen kan je de blokhout behandelen met een vocht doorlatende beschermingslaag. Hiervoor kan je het beste buitenbeits gebruiken. Deze beits is in verschillende transparante en dekkende kleuren verkrijgbaar waardoor je altijd de kleur van je keuze kan aanbrengen. Wij adviseren je om zowel de buiten- als de binnenkant van je blokhut hiermee te behandelen.

Daarnaast is het verstandig om regelmatig je hang- en sluitwerk te controleren.


Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van mijn blokhut?

Het kan voorkomen dat je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van de blokhut. Dit kan liggen aan de grote hiervan en door lokale wetgeving. Check de website van het omgevingsloket om te zien of je een vergunning moet aanvragen. Je kan uiteraard ook navraag doen bij de gemeente. Informeer in ieder geval op tijd bij de juiste partijen.


Zit hang- en sluitwerk bij de blokhutten inbegrepen?

Ja, de blokhutten worden als volledig bouwpakket geleverd. Inclusief spijkers en schroeven. Bovendien zijn alle blokhutten voorzien van een slot op de deur, zodat je ongenodigde gasten buiten de deur kan houden.


Welke extra's zijn er voor blokhutten?

Om je blokhut te personaliseren bieden wij je verschillende opties. Zo kan je kiezen uit een geïmpregneerde vloer (in natuurlijke warme kleuren bruin, groen en antraciet), shingles voor op het dak, afwateringsprofielen en dakgoten. Deze opties staan bij elke blokhut aangeven. Voor elke blokhut hebben wij berekend hoeveel je nodig hebt. Aan jou de taak om je ideale blokhut samen te stellen.


Hout informatie

Hout is een natuurlijk product en heeft een is daarom onderhevig aan bepaalde eigenschappen als krimp en uitzetting. Omstandigheden zoals vocht en droogte kunnen ervoor zorgen dat bij de blokhut scheuren en kieren kunnen optreden. Ondanks de uiterste zorgvuldigheid en aandacht voor kwaliteit bij het produceren van de blokhut kunnen er toelaatbare afwijkingen optreden. Dit heeft echter geen gevolgen voor je blokhut.


Impregnatie

Voor een goede bescherming van je blokhut kan je tegen een geringe meerprijs de blokhut laten impregneren. Dit kan in de natuurlijke en warme kleuren bruin, groen of antraciet. De blokhut wordt middels een moderne dompeltechniek volledig behandeld. Deze methode van voorbehandeling geeft de zekerheid dat alle onderdelen rondom beschermd zijn. Indien je een blokhut met als optie dompel impregnatie bestelt, dan verleent de fabrikant 5 jaar garantie op schade ontstaan door schimmels en rottingsprocessen. Uiteraard dien je dan wel de blokhut op de voorgeschreven manier te onderhouden.