Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Wat heb ik nodig?

Je hebt niet veel verschillende producten nodig om een prachtige composiet schutting te maken. Wat je in ieder geval nodig hebt zijn tuinpalen, een of meer tuinschermen en bevestigingsmateriaal.
Het gebruik van beton om de paal vast te zetten verstevigt het geheel aanzienlijk. In onderstaand voorbeeld maken we gebruik van standaard plankenschermen. 

benodigdheden composiet schutting

Rechte schutting

Voor een ‘rechte schutting’, dus één lange rij tuinschermen, heb je in de meeste gevallen zowel een begin- als een eindpaal nodig. Dit kan per merk en type verschillen, maar de meeste schermen zijn 1,8 meter en de palen 7 cm dik. Omdat je begint en eindigt met een paal, heb je 1 paal meer nodig dan schermen. Voorbeeld, een wand van 7,4 meter:

rechte composiet schutting

4 schermen 180 cm breed
5 palen van 7 cm breed
Totale breedte: 4 x 180 cm + 5 x 7 cm = 7,55 meter.
Omdat geen enkele situatie precies een veelvoud is van compleet scherm + paal, zult u een scherm smaller moeten maken om het passend te maken. Dit is bij alle schermen gemakkelijk te vermaken.

Boodschappenlijstje van bovenstaande voorbeeld:
4x Tuinscherm 
4x bevestigingsmateriaal (de meeste sets zijn per scherm)
5x Tuinpalen
5x Beton (optioneel)

Schutting die de hoek omgaat

Ga je met de schutting ‘de hoek om’, dan kan dat uiteraard ook met composiet schuttingen. Om de hoek te maken heb je niets extra’s nodig. Je gebruikt gewoon een standaard tuinpaal als hoekpaal.

composiet schutting hoek

Tuinpoort / Tuindeur

Voor de toegang tot je tuin gebruik je een tuinpoort. De plaatsing van een tuindeur is ook tussen twee tuinpalen. De tuinpoorten wordt vaak compleet geleverd met hang- en sluitwerk en een ‘aanslaglijst’ welke op de paal wordt gemonteerd. Dit is de lijst waar het slot in valt. Bekijk per deur of dit in- of exclusief hang- en sluitwerk is.

composiet schutting deur

Verschillende lengte palen

Van veel tuinpalen zijn er lengte rond de 270 cm en van 185 cm. Ga je een schutting plaatsen in de tuin, gebruik hiervoor dan de lange palen van 270 cm. Maak een gat in de grond en plaats deze palen hier. Fixeer deze paal eventueel met beton voor extra stevigheid.
Kun je geen lange palen gebruiken en wil je bijvoorbeeld een schutting plaatsen op een betonnen ondergrond, dan kun je kiezen voor kortere palen van 185 cm. Combineer deze met platte paalhouders. Hiermee kan je de schutting vastzetten met kortere palen.
Let op: de tuinschermen zijn geschikt voor de begane grond. Deze zijn niet ontworpen als ‘valbeveiliging’ op een etage.