Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Eigenschappen van een PVC-binnenvloer

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC-binnenvloer. Dit is een relatief goedkope optie en heeft toch net even een iets mooiere en luxere uitstraling dan een laminaatvloer of linoleum. Een klik PVC-vloer is gemakkelijk zelf te leggen en heeft als grote voordeel dat het zeer gemakkelijk schoon te houden is. Een dergelijke vloer kan prima een houten of stenen vloer nabootsen, zonder dat je direct het verschil ziet. Wel moet je voor een vlakke ondergrond zorgen wil je een klik PVC-vloer goed kunnen leggen. Eventuele oneffenheden in de dekvloer zijn te ondervangen door het gebruik van een speciale ondervloer voor PVC-vloeren.

Ook bestaan er nog wel misverstanden over PVC. Mensen denken bij PVC vaak aan de grote rollen vinyl van de standaard woonwinkel die in één lap per vier strekkende meter worden gelegd. Met als resultaat een kille en goedkoop ogende plastic vloer. Dit terwijl er vandaag de dag hele stijlvolle oplossingen zijn, bijvoorbeeld met te verlijmen stroken en PVC-vloeren met een klikverbinding.

Daarnaast heeft PVC nog wel eens het stempel milieuvervuilend te zijn vanwege de verwerking van verschillende chemische stoffen in het materiaal. PVC vloeren zijn inmiddels voorzien van een zogenoemd CE - keurmerk, wat inhoudt dat ze voldoen aan verschillende veiligheidsvoorschriften die vastgesteld zijn binnen de harmonische norm zoals het niet vrijkomen van chemische stoffen als chloor en formaldehyde en het reageren op een eventuele brand. Een ander voorschrift wordt binnenkort ook in deze norm opgenomen, namelijk de emissie van vluchtige organische stoffen (VOC). Met de aanschaf van een PVC-vloer kun u er dus van op aan dat u een veilige en milieubewuste keuze maakt.

Klik-PVC

Veel mensen kiezen voor een PVC-vloer met een klikverbinding. In de eerste plaats omdat dit voordeliger is dan een verlijmbare of een zelfklevende PVC-vloer. Daarnaast is een dergelijke vloer ook gemakkelijk te plaatsen en blijven er geen naden achter bij het leggen. Doordat het materiaal van deze PVC-vloer iets dikker is, vallen oneffenheden is de ondergrond wat minder snel op. Een PVC-vloer met een klikverbinding kan dus prima zelf gelegd worden, ook als je hier wat minder ervaren in bent.

cando pvc vinyl click klik

Kamerbrede PVC-vloeren

Een kamerbrede PVC-vloer wordt in één stuk gelegd en bestaat uit een schuimlaag die voorzien is van een toplaag. Deze toplaag is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het materiaal is geluiddempend en gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is de kamerbrede PVC-vloer ook nog eens slijtvast, blijft deze lang mooi en voelt het materiaal warm aan.

Smalle stroken

Een trend van de laatste jaren is dat PVC-vloeren ook steeds meer in stroken kunnen worden geleverd. Dit maakt het leggen ervan uiteraard wel intensiever, maar je kunt er ook meer variatie in de vloer mee aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toepassen van verschillende kleuren en het aanbrengen van figuren in de vloer. Ook zijn de smalle stroken geschikt om bijvoorbeeld de trap mee te bekleden, waardoor de vloer en de trap naadloos in elkaar over kunnen gaan.

Waterbestendigheid

Een groot voordeel van een PVC binnenvloer is dat deze zeer waterbestendig is. Vooral met huisdieren en kinderen is dat erg handig. Als er bijvoorbeeld een keer een glas limonade over de vloer gaat dan trekt dit niet in de vloer, zoals dat bij tapijt of laminaat wel direct het geval is.