Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Vlondertegels

Vlondertegels

 

Lees meer over...

 • Laagste prijsgarantie

 • De voordelen
  van composiet

 • Wat heb ik
  nodig?

 • Onderhoud & tips

 • Vlonder bouwen
  in 4 stappen

 

Vlondertegel

Bij het aanleggen van een tuinpad en vlonder houd je altijd rekening met het materiaal dat je hiervoor wilt gebruiken. Terrastegels zijn verkrijgbaar in hout en composiet. Vaak worden vlondertegels toegepast op een dakterras of balkon. Door de afmeting van de tegels is het makkelijker te verwerken dan composiet of houten vlonderplanken, welke al snel drie meter lang zijn. Composiet en houten terrastegels hebben voor- en nadelen wat betreft functionaliteit en uitstraling. Bij houten tuintegels kan je kiezen uit zachthout en hardhout tegels. De vlondertegels zijn in verschillende maatvoeringen beschikbaar. Er is een composiet vlondertegel of een houten tuintegel van 30 x 30 cm, maar ook een tegel van 100 x 100 cm. Wij helpen je graag de beste keuze te maken voor jouw vlondertegel.

 

Terrastegels kopen

De keuze tussen een houten of een composiet terrastegel hangt af van de omstandigheden in jouw tuin, op jouw balkon of op het dakterras van jouw woning. Daar komen natuurlijk ook nog jouw persoonlijke wensen bij kijken. Wil je een terrastegel zonder veel onderhoud, dan is de kunststof composiet terrastegel ideaal. Deze vlondertegel moet je uitsluitend schoon houden met bijvoorbeeld onze composietreiniger. De composiet terrastegel is leverbaar in een antraciet of bruine kleur. Wil je de charme van hout, dan is er keuze uit diverse houten terrastegels. Zachthouten tegels zoals Grenen geïmpregneerde terrastegels zijn een goedkope oplossing. Een hardhouten terrastegels heeft een langere levensduur en geeft een warme uitstraling. Let erop dat je de houten terrastegels in de olie moet zetten om de kleur langer te behouden en de levensduur te verlengen. Op onze website vind je alle terrastegels en bijbehorende informatie terug. Een juiste keuze terrastegel is vervolgens zo gemaakt!

Terrastegels plaatsen

Let op dat je bij het monteren van de terrastegels de montage instructies nauwgezet volgt. Voor het plaatsen van tuintegels maak je in veel gevallen gebruik van een houten onderconstructie met eventueel een worteldoek. Afhankelijk van de maatvoering terrastegel werk je met twee of drie houten onderbalken per tegel. Op deze manier zorg je voor een stabiele basis om de terrastegels te monteren. Doordat je houten onderbalken gebruikt, ontstaat er voldoende ruimte om te ventileren onder de tuintegels. Uiteraard zijn alle terrastegels online te bestellen, maar ook te bezichtigen in onze showroom.